Uw vaardigheid tot reflecteren verbeteren?

Volg dan onze masterclass The Art of Reflection.

Waarom reflecteert een mediator? Hoe kan reflecteren helpen een conflict op te lossen? Wanneer is reflecteren geschikt in een mediation? Hoe pas je het toe? Hoe klinkt een sterke reflectie? Wat is het effect ervan?

De masterclass The Art of Reflection van het ADR Instituut richt zich, de naam zegt het al, op de kunst van het reflecteren. Tijdens deze masterclass leren deelnemers terug te geven wat er tijdens een mediation gezegd wordt, maar ook wat er niet gezegd wordt. Daarnaast leren zij om een complete reflectie te geven, zonder zogenaamde ‘hot words’ uit de weg te gaan of te verfraaien. En om naast de inhoud ook toon, lichaamstaal en energie te spiegelen. Tot slot wordt aandacht gegeven aan eventueel eigen sturende impulsen tijdens een mediation.

Startdatum

27 sept 2023

Duur

1 dag
09.30 - 17.00 uur
6 PO / PE ptn

Locatie

Amsterdam

Kosten

€ 750,-

Speciaal voor het ADR Instituut ontwikkelde Carol Bloom deze masterclass. Als autoriteit op het gebied van Transformatieve Mediation geeft zij op zeer inspirerende wijze deze verdieping in de vaardigheid reflecteren. De masterclass is een verrijking voor iedere mediator. Een verdieping in de vaardigheid reflecteren; een introductie in Transformatieve Mediation.

Artikel uit Conflicthantering 2020: De kunst van het reflecteren door Carol Bloom en Maarten Bakker

Voor wie is deze masterclass?

Deze masterclass is er voor mediators die een basisopleiding hebben gevolgd tot mediator, maar ook voor (andere) professionals die willen leren hoe de vaardigheid van reflectie wordt toegepast binnen (transformatieve) mediation.

  • Startdatum: 27 september 2023
  • Duur opleiding: 1 dag
  • Locatie: Amsterdam
  • Taal: Nederlands
  • Vooropleiding: Mediationopleiding
  • Punten: 6 PO NOvA. 6 PE MfN
  • Kosten: € 750,- | vrijgesteld van btw

De masterclass The Art of Reflection duurt een dag. Theorie en praktijk wisselen elkaar daarbij af. De nadruk ligt op verkenning, ontdekken en inspiratie.

Ook komt tijdens de training het model van transformatieve mediation aan bod: hoe kan reflectie gebruikt worden gedurende een mediation? Daarbij wordt ook ingegaan op zelfreflectie: wat is de intentie van een mediator bij een reflectie?

U ontvangt bij het afronden van deze masterclass 6 PO /PE punten.

De masterclass The Art of Reflection wordt gegeven door Carol Bloom. Maarten Bakker, directeur van het ADR Instituut, vertelt over Carol:

“Binnen de Transformatieve Mediation is Carol Bloom de beste trainer die er is. Zij is een autoriteit op dit gebied”.

Deze masterclass is er voor mediators die een basisopleiding hebben gevolgd tot mediator, maar ook voor (andere) professionals die willen leren hoe de vaardigheid van reflectie wordt toegepast binnen (transformatieve) mediation.

Andere trainingen?

Gaat uw interesse meer uit naar een basistraining op het gebied van transformatieve mediation, dan kunt u ook kiezen voor onze Transformatieve Mediation gegeven door Carol Bloom.

Heeft u de postacademische opleiding tot legal mediator afgerond en wilt u op een ander gebied uw kennis verder verdiepen? Dan kunt u bijvoorbeeld kiezen voor de specialisatieopleiding Business Mediation of de specialisatieopleiding Arbeidsmediation.