Shirine Reichert

Shirine Reichert

Mediator, raadsheer-plaatsvervanger en trainer

Shirine Reichert (1970) is MfN-registermediator bij ReichertDuynstee en bij het Adviescollege Openbaarheid en Informatiehuishouding (ACOI), raadsheer-plaatsvervanger, trainer, docent en relatie-, team- en perfectionisme (OCP) coach.  Zij rondde haar opleiding tot ADR-specialist/legal mediator bij het ADR Instituut in 2012 af en werd datzelfde jaar MfN Registermediator. Shirine is als mediator gespecialiseerd in arbeidsconflicten, familieconflicten en mediation in strafzaken.

 

Tijdens haar studie rechten aan de Universiteit van Amsterdam kwam zij bij het keuzevak rechtspraktijk voor het eerst in aanraking met “Alternative Dispute Resolution”, wat haar toen al zeer aansprak. Daarna is zij Rechterlijk Ambtenaar in Opleiding (RAIO) geworden bij de rechtbank Alkmaar. In 2005 is zij tot rechter benoemd en in de rechtbanken Alkmaar en Amsterdam als rechter werkzaam geweest. Sinds 2022 werkt zij als raadsheer-plaatsvervanger bij de Centrale Raad van Beroep in Utrecht.
Als docent en trainer is zij verbonden aan het ADR Instituut. Namens het ADR Instituut is zij een aantal jaar instituutsassessor geweest. Via ADR heeft zij ook bij Stichting Studiecentrum Rechtspleging (SSR) diverse trainingen aan rechters in opleiding gegeven.
Zij is een ervaren (team-)coach, relatietherapeut en intervisiebegeleider. Daarnaast is Shirine ontwikkelingscoach voor mensen met perfectionisme (OCP).