Maarten Bakker

Maarten Bakker

Maarten Bakker

Directeur, mediator en trainer

Het ADR Instituut is gespecialiseerd in opleidingen en vaardigheidstrainingen voor juristen. Onze missie is om de skills van Harvard onderhandelen en mediation zo breed mogelijk in te zetten en toe te passen.

 

Mr. Maarten Bakker (1960) studeerde Nederlands Recht aan de Universiteit van Utrecht. Aansluitend werkte hij als bedrijfsjurist en vervolgens in diverse management en directiefuncties in het bedrijfsleven. Vanaf 1995 startte hij zijn bedrijf waar vanuit hij op freelance basis bedrijfsjuridische diensten aanbood. Na het afronden van de Beroepsopleiding tot ADR Specialist aan het Amsterdams ADR Instituut in 1998 treedt hij regelmatig op als mediator in met name zakelijke conflicten. Aansluitend volgde hij diverse verdiepingsopleidingen, onder meer in de Verenigde Staten aan de Harvard Law School.

Mede dankzij het project ‘mediation naast rechtspraak’ heeft Maarten een zeer ruime ervaring kunnen opdoen in mediations op vele rechtsgebieden. In 1999 werd hij gevraagd om trainer te worden bij het ADR Instituut, hetgeen zeker ook heeft bijgedragen aan zijn ontwikkeling tot mediator.

Sinds 1 december 2008 is mr. Maarten Bakker directeur van het ADR Instituut.

maartenbakkermediation.nl