Gert-Jan Laarman

Gert Jan Laarman

Gert-Jan Laarman

Mediator

“Ik kan voor professionals in de gezondheidszorg van waarde zijn bij het voorkomen en bijsturen van ontsporingen in de samenwerking en het vinden van werkbare oplossingen”.

GertJan Laarman (1954) studeerde economie aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam en geneeskunde aan de Universiteit van Utrecht. Vervolgens opleidingen cardiologie (St. Antonius Ziekenhuis te Nieuwegein) en interventiecardiologie (Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam) en promotie (Universiteit Leiden).

Hij was sinds 1990 werkzaam in het OLVG te Amsterdam, als cardioloog, opleider, directeur Teaching Hospital en stafvoorzitter. Vervolgens werd hij hoogleraar en hoofd van de afdeling in het King’s College Hospital te Londen. Daarna was hij werkzaam in het ETZ te Tilburg.

In zijn werkzame leven is GertJan betrokken geweest bij diverse vormen van conflictbemiddeling en coaching in ziekenhuizen. Hij volgde recent de opleiding Legal Mediation bij het ADR Instituut te Amsterdam.

Momenteel richt hij zich op aspecten van conflictbemiddeling bij medische professionals in de breedste zin (conflictpreventie, mediation, coaching, extern/technisch voorzitterschap, vertrouwenspersoon, interim-management, advisering, etc.). Waar nodig laat hij zich bijstaan door experts op diverse gebieden (“partners”).