Annet Draaijer

Annet Draaijer

Annet Draaijer

Mediator en trainer

Annet Draaijer is een onafhankelijke mediator, docent en trainer op het gebied van ADR/Mediation.

 

Annet (J.J.) Draaijer is een zelfstandige en onafhankelijke fulltime MfN-registermediator en IMI Certified Mediator. Daarnaast is zij docent en trainer op het gebied van ADR/Mediation en “mediation advocacy”, het bijstaan van een cliënt tijdens een mediationtraject. Zij is tevens vaardighedentrainer en mentor van verschillende groepen advocaat-stagaires binnen de Beroepsopleiding Advocatuur, de drie jaar durende beroepsopleiding die elke beginnende advocaat dient te doorlopen.

Als zelfstandig mediator, docent en trainer maakt Annet optimaal gebruik van haar circa 20 jaar ervaring ervaring als (proces)advocaat voor bedrijven en overheden op het gebied van bestuurs-en arbeidsrecht bij een gerenommeerd kantoor. Als mediator is zij, met haar ervaring, een volwaardige en professionele gesprekspartner van partijen en hun (juridische) adviseurs. Als trainer en docent draagt Annet haar praktijkkennis omtrent de advocatuur en mediation overdragen.

Annet is ook bestuurlijk aktief, als bestuurslid bij de Stichting ADR Centrum voor het Bedrijfsleven (ACB Foundation) en de Nederlandse Vereniging van Mediation Advocaten (NVvMA).
Tevens publiceert zij regelmatig over mediation en maakt Annet deel uit van de redactie van het (nieuwe) tijdschrift ‘Nederlandse Mediation’ van Kluwer.

“Een goede training geven, begint voor mij met het creëren van een veilige omgeving waar deelnemers volledig zichzelf kunnen en mogen zijn. Respect voor de deelnemers en goed luisteren naar hun behoeften staat bij mij voorop. Het contact met de deelnemers, oprechte interesse en enthousiasme over en weer in combinatie met de dankbaarheid die de deelnemers tonen, geven mij altijd veel positieve energie en voldoening. Daarbij houdt het geven van training mijzelf ‘scherp’ en biedt het ook mij steeds weer nieuwe inzichten.” Aldus Annet.

Quote: “Bij een overwinning op jezelf is er geen verliezer.” Olaf Hoenson