Teams Archives

Category Name: Legal Mediator

Maud Berg

Maud Berg (1967) studeerde in 1993 af in privaat- en strafrecht aan de Universiteit Utrecht. Ze startte daarna als advocaat bij Bosselaar & Strengers te Utrecht waar ze zich specialiseerde in arbeidsrecht, familierecht en verbintenissenrecht.   In 2001 volgde ze de postdoctorale mediation opleiding aan het ADR Instituut; een jaar later startte ze samen met… Verder lezen »

Verder lezen

Shirine Reichert

Shirine Reichert (1970) is MfN Registermediator, bestuursrechter bij de rechtbank Amsterdam (thans een sabbatical), (team-)coach, relatiecoach en trainer. Zij rondde haar opleiding tot ADR-specialist/legal mediator bij het ADR instituut af in 2012 en werd in hetzelfde jaar MfN registermediator.   Shirine Reichert (1970) is MfN Registermediator, rechter-plaatsvervanger en trainer. Tijdens haar studie rechten aan de… Verder lezen »

Verder lezen

Theo van Dijk

Theo van Dijk werkzaam als mediator en sinds 1998 als trainer bij het Amsterdams ADR Instituut.   Theo van Dijk (1947) Mediator en Klinisch Psycholoog. Hij werkt als Internationaal Mediator en Conflict Manager, zowel Within -Business als Business to Business. Internationaal werkt hij als Mediator, Consultant en Trainer Conflict Management in een Mediation programma in… Verder lezen »

Verder lezen

Jacques de Waart

Jacques de Waart is mediator sinds 1998.   Jacques de Waart is gecertificeerd/register-mediator, trainer en advocaat. Als mediator heeft hij een ruime ervaring in het bemiddelen van zeer uiteenlopende geschillen, onder meer in opdracht van ondernemingen, overheid en op doorverwijzing van de verschillende rechtbanken. Hij was van 2003 tot 2013 bestuurslid (voorzitter) van de Nederlandse… Verder lezen »

Verder lezen

Jacqueline Spierdijk

Jacqueline was deelnemer in de eerste groep van het ADR Instituut in 1997. Vanaf 1998 werkt zij als mediator. Twaalf jaar lang was zij advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek en sinds 2001 werkt zij vanuit haar eigen praktijk in Den Haag.   Jacqueline bemiddelt in zakelijke geschillen, contractuele verhoudingen tussen ondernemingen en instellingen, huurrecht,… Verder lezen »

Verder lezen

Corine de Jong

Corine de Jong is mediator-advocaat en o.a.bekend van het tv-programma ‘het familiediner’, waar zij achter de schermen mediations doet. Corine is gespecialiseerd in mediations op het gebied van Arbeid Organisatie en Samenwerking. Sinds november 2015 maakt Corine deel uit van de Adviescommissie Mediation van de Nederlandse Orde van Advocaten.   Corine is mediator en trainer… Verder lezen »

Verder lezen

Maarten Bakker

Het ADR Instituut is gespecialiseerd in opleidingen en vaardigheidstrainingen voor juristen. Onze missie is om de skills van Harvard onderhandelen en mediation zo breed mogelijk in te zetten en toe te passen.   Mr. Maarten Bakker (1960) studeerde Nederlands Recht aan de Universiteit van Utrecht. Aansluitend werkte hij als bedrijfsjurist en vervolgens in diverse management… Verder lezen »

Verder lezen

Linda Netsch

Linda Netsch is a Lecturer on Law at Harvard Law School where she teaches negotiation. She also runs Align Consulting, which provides training and consulting services in the fields of negotiation, mediation, conflict resolution, and leadership. She works with business and legal professionals throughout the United States and Europe.   In addition to training and… Verder lezen »

Verder lezen

Juliane Duynstee

Juiane Duynstee-Alff is MfN registermediator en trainer. Zij studeerde rechten aan de Universiteit Utrecht. Na haar studie is Juliane 12 jaar advocaat in Amsterdam geweest. In 2015 rondde zij de postacademische mediationopleiding bij het ADR Instituut af.   Juliane is gespecialiseerd in arbeids-en familieconflicten. Sinds 2018 is zij vaste mediator in de pool van het… Verder lezen »

Verder lezen

Loes van Kooten

Loes van Kooten is MfN-registermediator, trainer en advocaat. Ze studeerde rechten aan de Universiteit Utrecht, Washington University en Nottingham University. In 2015 rondde Loes met veel plezier de postacademische ADR mediationopleiding af. Omdat ze van intellectuele uitdagingen houdt, volgt zij nog regelmatig specialisatiecursussen.   Loes werkt sinds 2002 als advocaat. In 2010 richtte zij, samen… Verder lezen »

Verder lezen