Teams Archives

Category Name: Legal Mediator

Maud Berg

Maud Berg (1967) studeerde in 1993 af in privaat- en strafrecht aan de Universiteit Utrecht. Ze startte daarna als advocaat bij Bosselaar & Strengers te Utrecht waar ze zich specialiseerde in arbeidsrecht, familierecht en verbintenissenrecht.   In 2001 volgde ze de postdoctorale mediationopleiding aan het ADR Instituut; een jaar later startte ze samen met Maarten… Verder lezen »

Verder lezen

Shirine Reichert

Shirine Reichert (1970) is MfN-registermediator bij ReichertDuynstee en bij het Adviescollege Openbaarheid en Informatiehuishouding (ACOI), raadsheer-plaatsvervanger, trainer, docent en relatie-, team- en perfectionisme (OCP) coach.  Zij rondde haar opleiding tot ADR-specialist/legal mediator bij het ADR Instituut in 2012 af en werd datzelfde jaar MfN Registermediator. Shirine is als mediator gespecialiseerd in arbeidsconflicten, familieconflicten en mediation… Verder lezen »

Verder lezen

Jacques de Waart

Jacques de Waart is mediator sinds 1998.   Jacques de Waart is trainer en advocaat-mediator (geregistreerd o.a. bij MfN-register, rechterlijke macht, IMI, Raad van State). Als mediator heeft hij een ruime ervaring in het bemiddelen van zeer uiteenlopende geschillen binnen en tussen ondernemingen, maatschappelijke organisaties en overheden. Hij is gespecialiseerd in eendaagse en in multi… Verder lezen »

Verder lezen

Jacqueline Spierdijk

Jacqueline was deelnemer in de eerste groep van het ADR Instituut in 1997. Vanaf 1998 werkt zij als mediator. Twaalf jaar lang was zij advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek en sinds 2001 werkt zij vanuit haar eigen praktijk in Den Haag.   Jacqueline bemiddelt in zakelijke geschillen, contractuele verhoudingen tussen ondernemingen en instellingen, huurrecht,… Verder lezen »

Verder lezen

Corine de Jong

Corine de Jong is mediator-advocaat en o.a. bekend van het tv-programma ‘het Familiediner’, waar zij achter de schermen mediations doet. Corine is gespecialiseerd in mediations op het gebied van Arbeid Organisatie en Samenwerking. Van november 2015 tot december 2022 maakte Corine deel uit van de Adviescommissie Mediation van de Nederlandse Orde van Advocaten.   Corine… Verder lezen »

Verder lezen

Maarten Bakker

Het ADR Instituut is gespecialiseerd in opleidingen en vaardigheidstrainingen voor juristen. Onze missie is om de skills van Harvard onderhandelen en mediation zo breed mogelijk in te zetten en toe te passen.   Mr. Maarten Bakker (1960) studeerde Nederlands Recht aan de Universiteit van Utrecht. Aansluitend werkte hij als bedrijfsjurist en vervolgens in diverse management… Verder lezen »

Verder lezen

Linda Netsch

Linda Netsch is a Lecturer on Law at Harvard Law School where she teaches negotiation. She also runs Align Consulting, which provides training and consulting services in the fields of negotiation, mediation, conflict resolution, and leadership. She works with business and legal professionals throughout the United States and Europe.   In addition to training and… Verder lezen »

Verder lezen

Juliane Duynstee

Juliane is MfN-registermediator bij ReichertDuynstee, vast mediatior bij het Ministerie van Defensie, docent, trainer, instituutsassessor, en perfectionisme (OCP) coach. Juliane heeft rechten in Utrecht gestudeerd.   Juliane is gespecialiseerd in arbeids- en familieconflicten. Sinds 2018 is zij vaste mediator in de pool van het Ministerie van Defensie. Sinds 2019 is zij als docent verbonden aan… Verder lezen »

Verder lezen

Loes van Kooten

Loes van Kooten is MfN-registermediator, trainer en advocaat. Ze studeerde rechten aan de Universiteit Utrecht, Washington University en Nottingham University. In 2015 rondde Loes met veel plezier de postacademische ADR mediationopleiding af. Omdat ze van intellectuele uitdagingen houdt, volgt zij nog regelmatig specialisatiecursussen.   Loes werkt sinds 2002 als advocaat. In 2010 richtte zij, samen… Verder lezen »

Verder lezen

Maurits Jan Vink

Maurits Jan Vink (1964) studeerde in 1991 af in Sociale en Organisatiepsychologie aan de Rijks Universiteit Leiden met als onderwerp Verandermanagement. Hij werkte als organisatie-adviseur ondermeer bij KPMG Consulting en Twynstra Gudde.   In de loop der tijd raakte Maurits Jan bij organisatieveranderingen steeds vaker betrokken bij conflicten en spanningen binnen en tussen organisaties. Vanuit… Verder lezen »

Verder lezen