Teams Archives

Category Name: Docenten

Maud Berg

Maud Berg (1967) studeerde in 1993 af in privaat- en strafrecht aan de Universiteit Utrecht. Ze startte daarna als advocaat bij Bosselaar & Strengers te Utrecht waar ze zich specialiseerde in arbeidsrecht, familierecht en verbintenissenrecht.   In 2001 volgde ze de postdoctorale mediation opleiding aan het ADR Instituut; een jaar later startte ze samen met… Verder lezen »

Verder lezen

Shirine Reichert

Shirine Reichert (1970) is MfN Registermediator, bestuursrechter bij de rechtbank Amsterdam (thans een sabbatical), (team-)coach, relatiecoach en trainer. Zij rondde haar opleiding tot ADR-specialist/legal mediator bij het ADR instituut af in 2012 en werd in hetzelfde jaar MfN registermediator.   Shirine Reichert (1970) is MfN Registermediator, rechter-plaatsvervanger en trainer. Tijdens haar studie rechten aan de… Verder lezen »

Verder lezen

Theo van Dijk

Theo van Dijk werkzaam als mediator en sinds 1998 als trainer bij het Amsterdams ADR Instituut.   Theo van Dijk (1947) Mediator en Klinisch Psycholoog. Hij werkt als Internationaal Mediator en Conflict Manager, zowel Within -Business als Business to Business. Internationaal werkt hij als Mediator, Consultant en Trainer Conflict Management in een Mediation programma in… Verder lezen »

Verder lezen

Jacques de Waart

Jacques de Waart is mediator sinds 1998.   Jacques de Waart is gecertificeerd/register-mediator, trainer en advocaat. Als mediator heeft hij een ruime ervaring in het bemiddelen van zeer uiteenlopende geschillen, onder meer in opdracht van ondernemingen, overheid en op doorverwijzing van de verschillende rechtbanken. Hij was van 2003 tot 2013 bestuurslid (voorzitter) van de Nederlandse… Verder lezen »

Verder lezen

Jacqueline Spierdijk

Jacqueline was deelnemer in de eerste groep van het ADR Instituut in 1997. Vanaf 1998 werkt zij als mediator. Twaalf jaar lang was zij advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek en sinds 2001 werkt zij vanuit haar eigen praktijk in Den Haag.   Jacqueline bemiddelt in zakelijke geschillen, contractuele verhoudingen tussen ondernemingen en instellingen, huurrecht,… Verder lezen »

Verder lezen

Dick Allewijn

Alle toptennissers hebben een eigen stijl, toch zijn ze allemaal begonnen met het aanleren van de basistechnieken Dick Allewijn, al meer dan 10 jaar trainer bij het ADR-instituut, meestal in de mediationopleiding, maar onder andere ook in de masteropleiding Overheid.   Dick Allewijn was van april 2017 tot en met april 2020 bijzonder hoogleraar Mediation… Verder lezen »

Verder lezen

Corine de Jong

Corine de Jong is mediator-advocaat en o.a.bekend van het tv-programma ‘het familiediner’, waar zij achter de schermen mediations doet. Corine is gespecialiseerd in mediations op het gebied van Arbeid Organisatie en Samenwerking. Sinds november 2015 maakt Corine deel uit van de Adviescommissie Mediation van de Nederlandse Orde van Advocaten.   Corine is mediator en trainer… Verder lezen »

Verder lezen

Carol Bloom

Carol Bloom is een autoriteit op het gebied van Transformatieve Mediation. Opgeleid door Bush en Folger (The Promise of Mediation, VS 1994).   Carol Bloom verzorgde haar eerste training transformative mediation (afgekort TM) voor het ADR Instituut in 2002. Sindsdien komt zij ieder jaar over vanuit haar woonplaats Californië naar Nederland om trainingen te verzorgen… Verder lezen »

Verder lezen

Marga Schreuder

In 1996 heeft Marga Schreuder, samen met de UvA en OSR- het ADR Instituut opgericht. Zij heeft ook de Beroepsopleiding tot professioneel ADR-specialist/Legal mediator mede vormgegeven en tevens een groot aantal training- en opleidingsprogramma’s voor profit en non profit organisaties.   Marga Schreuder (1949) is mediator van het eerste uur. Al in 1990 werd zij… Verder lezen »

Verder lezen

Maarten Bakker

Het ADR Instituut is gespecialiseerd in opleidingen en vaardigheidstrainingen voor juristen. Onze missie is om de skills van Harvard onderhandelen en mediation zo breed mogelijk in te zetten en toe te passen.   Mr. Maarten Bakker (1960) studeerde Nederlands Recht aan de Universiteit van Utrecht. Aansluitend werkte hij als bedrijfsjurist en vervolgens in diverse management… Verder lezen »

Verder lezen