Event: ADR Netwerk

Kennis verbreden, delen en vakgenoten ontmoeten.

Om kennis en vaardigheden te verbreden en te verdiepen, maar zeker ook om met collega’s te sparren en te netwerken, organiseren wij met regelmaat het ADR Netwerk. Inspirerende bijeenkomsten met alumni, trainers, mediators en geïnteresseerden in het brede vak van conflicthantering.

Datum

9 november 2022 in Amsterdam:
Pre-mediation, nieuwe kansen!

Tijd

15.00 - 17.00 uur
2 PE/PO ptn

Kosten

Alumni: € 0,-
1 introducee gratis
Studenten: € 0,-
Losse kaarten: € 35,-

Programma ADR Netwerk
9 november 2022

 • 14.30 – Inloop
 • 15.00 – Pre-mediation, nieuwe kansen!
  .
  Inleiding door Roelof Vos, mediator bij Partner-Mediation en advocaat bij Hertoghs Advocaten
  Zijn presentatie zal worden aangevuld door een van de relaties van Roelof, die pre-mediation in de praktijk heeft ervaren:
  Ruud Hendriks, co-founder Startupbootcamp, commissaris bij Invest-NL, voorheen o.a. RvB Endemol en presentator BNR/Veronica
  .
 • 16.00 – Interactief deel
 • 17.00 – Borrel
 • 18.00 – Afsluiting

Locatie

 • IJzaal Tolhuistuin,  IJpromenade 2, 1031 KT Amsterdam
 • Parkeren: Parkeergarage Adamtoren, Overhoeksplein, 1031 CK Amsterdam
 • Zeer goed bereikbaar met pont vanuit centrum Amsterdam (Centraal Station of Parking Centrum, Oosterdokstraat 150)

Wat is Pre-mediation?

De term pre-mediation wordt tenminste voor twee, wezenlijk verschillende, vormen van mediation gebruikt. In eerste instantie werd onder pre-mediation verstaan het gesprek of de gesprekken die een mediator heeft met betrokkenen in een conflict, waarbij nog geaarzeld wordt of mediation ingezet gaat worden en zo ja hoe?

De term pre-mediation wordt tegenwoordig echter ook gebruikt voor gesprekken met een mediator, terwijl er (nog) helemaal geen sprake is van een conflict. Partner-Mediation uit Amsterdam houdt zich al vele jaren bezig met deze vorm van mediation, onder andere bij start-ups (o.a. Startupbootcamp). De gedachte is dat conflicten in een samenwerking onvermijdelijk zijn en dat het leggen van een gedegen basis aan de samenwerking, afstemmen van verwachtingen over en weer en bijvoorbeeld wetenschap van elkaars natuurlijke gedrag in conflicten, conflicten of escalatie ervan kan voorkomen. Daarbij verlaagt bekendheid met mediation en in veel gevallen de persoon van de mediator de drempel om mediation in te zetten.

Roelof Vos

Roelof Vos (1965) heeft fiscaal recht gestudeerd aan de Universiteit van Groningen. Hij werkt als advocaat bij Hertoghs Advocaten in Amsterdam. Ook is hij vakdocent aan de Universiteit Leiden (Mootcourt) en als mediator actief bij de Raad van Tucht van de Nederlandse Orde van Adviseurs (NOB). Roelof is een relatiebouwer met een scherpe, analytische blik, een open mind en een directe manier van communiceren. Gedurende zijn werk als advocaat is hij zich meer en meer gaan interesseren voor het ontstaan van conflicten. “Als advocaat kom je meestal in aanraking met mensen die al hevig verwikkeld zijn in een conflict. Het is natuurlijk mooi als het niet zover hoeft te komen. Daarom ben ik mediator geworden.”

Lees ook het interview.

Deelnemen aan ADR Netwerk? Meld u aan via het onderstaand formulier.

  Uw gegevens

  Ik ben:


  Collega of relatie meenemen? (kosteloos)

  Houd mij op de hoogte van actualiteiten en nieuws.