Over het ADR Instituut

Beyond law

Het ADR Instituut is een toonaangevend opleidingsinstituut in (legal) mediation en Appropriate Dispute Resolution (ADR). Onze ervaren trainers behoren tot de top van hun vakgebied.

Naast het bijbrengen van kennis en vaardigheden op het gebied mediation en Appropriate Dispute Resolution (ADR), ligt de focus van ons opleidingsprogramma op persoonlijke groei. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat u als resultaat- en mensgerichte, reflectieve professional extra meerwaarde biedt voor uw cliënten, opdrachtgevers of organisatie.

Beyond law

In traditionele geschillenbeslechting is kennis van de wet en jurisprudentie niet alleen het uitgangspunt, maar ook leidend. Volgens onze overtuiging kunnen er met alternatieve vormen van geschillenbeslechting echter betere en meer bevredigende resultaten worden bereikt.

Volgens ons begint een oplossing van een conflict namelijk met inzicht in de essentie van het conflict: de zoektocht naar de spreekwoordelijke angel. Als deze angel eenmaal uit het conflict is, kan van daaruit constructief verder worden gewerkt aan een oplossing. Appropriate Dispute Resolution (ADR) zet de conflictpartners en hun wederzijdse belangen daarbij centraal. In plaats van vervreemding en verharding ontstaat er dan bewustwording. Bewustwording die de weg vrijmaakt voor blijvende win-win oplossingen.

mediationopleiding kiezen

Win effectieve oplossingen

Conflictoplossing zonder tussenkomst van de rechter wint snel terrein. Om de zwaar overbelaste rechterlijke macht te ontzien, wordt er gewerkt aan een wetsvoorstel om mediation te bevorderen en wettelijk te verankeren. De voordelen ten opzichte van een juridische procedure zijn evident: het is kostenefficiënt, bespaart tijd en de conflictpartners werken zelf aan de oplossing van hun eigen conflict. Dat schept ruimte voor creatieve oplossingen en levert kwalitatieve resultaten op. En niet onbelangrijk: de relatie wordt niet onnodig beschadigd.

ADR Instituut Mediation

Win toegevoegde waarde

WAARDE Bij iedere vorm van conflictoplossing is kennis van en inzicht in psychologie en onderhandelingstechniek minstens zo belangrijk als kennis van het recht en juridische processen. Of u nu advocaat bent, HR-adviseur, bestuurder of organisatieadviseur; met de opgedane kennis van – en ervaring met – alternatieve conflictoplossingmethoden en onderhandelingsopties (mediation, bindend advies, arbitrage of een hybride vorm) voegt u waarde toe.

ADR Instituut Amsterdam Diemen

Win excellentie

Het ADR Instituut leidt rechters, advocaten, juristen, bestuurders en managers met minimaal vijf jaar werkervaring op tot krachtige en reflecterende conflictbemiddelaars. Dit doen we door hen te empoweren met ADR-methodes, waarbij de focus ligt op betrokkenheid, leiderschap en persoonlijke ontwikkeling. Door de inzet van toptrainers, een uitstekend opleidingspakket en innovatieve opleidingsmethodes behoren deze professionals tot de beste in hun vak!

Meld je gratis aan op een van onze informatie-avonden

ADR Instituut organiseert regelmatig een informatie-avond. Meld je gratis aan voor een van deze avonden.

Nieuwsbrief