Meer weten over het anders omgaan met machtsverschillen in mediation?

Volg dan Carol’s Masterclass Power Balancing in Mediation

Waarom zouden bemiddelaars niet moeten proberen om balans in machtsverschillen te brengen; het is een mythe is om te denken dat we dit kunnen doen als onderdeel van bemiddeling. En hoe kunnen we onze impulsen weerstaan om te denken dat we dit kunnen of moeten doen als bemiddelaars. Daar gaat deze masterclass over.

Speciaal voor het ADR Instituut ontwikkelde Carol Bloom deze masterclass, een combinatie van theorie en praktijk. Het is een interactieve training vanwege de vele praktische oefeningen en rollenspellen.

Als autoriteit op het gebied van transformatieve mediation geeft zij op zeer inspirerende wijze deze masterclass over omgaan met machtsverschillen in mediation.

Startdatum

najaar 2020

Duur

1 dagdeel
09.30 – 13.30 uur

Locatie

Amsterdam

Kosten

€ 500,-

Voor wie is deze masterclass?

Deze masterclass is bedoeld voor mediators en mediationcursisten die zich graag willen laten bijscholen en meer willen leren om anders om te gaan met machtsverschillen in mediation.

We bespreken en onderzoeken:

 • Waarom mediators leren dat power balance belangrijk is
 • Hoe mediators leren om power balance te creëren
 • Wat is problematisch aan het creëren van power balance in mediation
 • Waarom Transformatieve Mediators van mening zijn dat power balancing NIET de taak is van de mediator
 • Hoe weerstaan Transformatieve Mediators hun impuls om “power balance” te creëren

We oefenen:

 • mediator interventies tijdens conflicten waar machtsverschillen een rol spelen en we bespreken de invloed daarvan op de betrokken partijen

U ontvangt na het afronden van deze masterclass 3 PE punten (MfN).

 • Startdatum: najaar 2020
 • Duur opleiding: 1 dagdeel, 09.30 - 13.30
 • Locatie: Amsterdam
 • Taal: Nederlands
 • Niveau: Basis
 • Punten: 3 PE MfN
 • Kosten: € 500,-

De docent van deze masterclass is Carol Bloom.

Carol V. Bloom is een zeer ervaren mediator en trainer in California. Ze specialiseerde zich in Transformatieve Mediation in 1998 en is gecertificeerd door “the Institute for the Study of Conflict Transformation, opgericht door Bush and Folger; auteurs van het originele theoretische kader van Transformatieve Mediation. (Zie hiervoor het boek ‘the Promise of Mediation’ van Bush en Folger (VS, 1994).

Gebruikmakend van deze unieke methode trainde Carol mediators en andere professionals in organisaties binnen de non-profit, private en publieke sector in de Verenigde Staten. Als mediator is ze gespecialiseerd in werk gerelateerde geschillen; onder andere de Verenigde Staten Postal Service, de US Forest Service en de US Transportation Security Administration. Daarnaast heeft Carol een eigen praktijk waarbij ze haar deskundigheid gebruikt voor familie, buurt, maatschappelijke en slachtoffer-dader bemiddeling, alsmede opleiding en facilitering diensten.

In 2002 is Carol begonnen met het aanbieden van Transformatieve Mediation trainingen in Nederland. Ze heeft haar Nederlandse spreekvaardigheid overgehouden aan de periode dat ze in Amsterdam woonde in de jaren ‘80. Haar stijl van trainen is zeer dynamisch, reflectief en gevoelig. Deelnemers spreken lovend over haar manier van trainen op het gebied van de breedte en diepgang die zij ervaren in haar uitgebreide basisopleiding in Nederland.

Meer informatie over Carol Bloom is te vinden op: www.carolbloom.com

Deze masterclass is bedoeld voor mediators en mediationcursisten die zich graag willen laten bijscholen en meer willen leren om anders om te gaan met machtsverschillen in mediation.

Zeker zijn van een plaats?

Heeft u interesse in de masterclass Power Balancing in Mediation, maar weet u nog niet zeker of het in uw agenda past? Laat dat dan aan ons weten: wij houden graag een plaats voor u vrij, zodat u verzekerd bent van deelname.

Andere trainingen?

Gaat uw interesse meer uit naar een basistraining op het gebied van transformatieve mediation, dan kunt u ook kiezen voor onze basistraining Transformatieve Mediation gegeven door Carol Bloom. Wilt u zich verdiepen in de vaardigheid reflecteren? Volg dan de masterclass The Art of Reflection van Carol Bloom.

Carol Bloom woont in de Verenigde Staten en is slechts af en toe in Nederland om trainingen te geven. Als u wilt dan kunnen wij u op de hoogte houden van de start van de eerstvolgende training of masterclass van Carol Bloom.

Heeft u de postacademische opleiding tot legal mediator afgerond en wilt u op een ander gebied uw kennis verder verdiepen? Dan kunt u bijvoorbeeld kiezen voor de specialisatieopleiding business mediation of de specialisatieopleiding arbeidsmediation.