Kies voor effectiever werken

Krijg zicht op je belemmerende patronen

Voor wie: Ervaren mediators & professionals

Als ervaren professional heb je inmiddels eigen manieren en patronen ontwikkeld. Sommige gedrags- of communicatiepatronen belemmeren (onbewust) het succes en de effectiviteit van je werk. Tijdens deze training leer je deze patronen te herkennen én krijg je handvatten om anders te handelen.

Transactionele Analyse

Deze training is gebaseerd op de beginselen van de Transactionele Analyse (TA). Dit is een persoonlijkheidstheorie ten behoeve van persoonlijke ontwikkeling en communicatie met anderen. Het levensscript en het model van ego-toestanden (Ouder-Volwassene-Kind) zijn de belangrijkste begrippen binnen de TA.

Voorbeelden van situaties die belemmerend kunnen werken

> Je ergert je als collega’s of cliënten slachtoffergedrag vertonen; hoe ga je daarmee om?
> Je vindt iemand ergens ‘zwak’ in en doet heel erg je best om hem of haar te ondersteunen.
> Moet je alles weten of kunnen en mag je fouten maken van jezelf?
> Enzovoort…

Veel oefenen

Door middel van veel oefeningen helpen we zicht te krijgen op de vragen die voor u spelen. En vervolgens maken we helder wat u dan kan en wil veranderen om uw werk effectiever te maken.

Wie ben ik en hoe vertaalt zich dat in mijn werk?
> Als je iets steeds niet doet en wel wil
> Als je iets niet wil en toch steeds weer doet
> Als je tegenwerking of weerstand ervaart

Trainers

Trainers Maud Berg en Shirine Reichert – beiden zeer ervaren mediator, trainer en gediplomeerd relatiecoach/therapeut – ontwikkelden samen deze verdiepende training voor het ADR Instituut.

Startdatum

nnb

Duur

1 dag
09.30 - 17.00 uur
6 PE / PO ptn

Locatie

Amsterdam

Kosten

€ 750,-

Wat is Transactionele Analyse?

Transactionele Analyse (TA) is een sociale psychologie die is ontwikkeld door Eric Berne, MD (1910-1970). Berne’s theorie bestaat uit bepaalde sleutelconcepten die TA-professionals gebruiken om cliënten, studenten en systemen te helpen bij het analyseren en veranderen van interactiepatronen die belemmeren bij het behalen van levensdoelen. (bron: ITAAworld.org)

Voor wie is deze training?

Deze training is geschikt voor iedereen die nieuwsgierig is naar menselijk gedrag, communicatie en (eigen) drijfveren. Voorkennis is niet vereist.

Wat is het effect van deze training?

De training geeft je meer zicht op je eigen gedrag en dat van je cliënten en het geeft je handvatten eigen gedrag en het gedrag van je cliënten te doorbreken.

 • nnb
 • Duur opleiding: 1 dag
 • Locatie: Amsterdam
 • Taal: Nederlands
 • Punten: 6 PO NOvA, 6 PE MfN
 • Kosten: € 750,- | vrijgesteld van btw
 • Inclusief: koffie, thee en een lunch

Het programma bestaat uit een afwisseling van theorie en oefeningen.

De volgende thema’s komen aan de orde:

 • Script besluiten
 • Het doorbreken van oud gedrag
 • Overdracht en tegenoverdracht
 • Omgaan met eigen emoties getriggerd in werk

Aan het einde van de training heeft u meer inzicht in uw eigen triggers en hoe er mee om te gaan. Daarnaast zal u met meer mildheid en begrip naar anderen kunnen kijken, omdat u meer inzicht hebt gekregen in hoe het ook voor andere mensen werkt en waarom iemand doet wat hij doet.

Na het afronden van de trainingsdag ontvangt u 6 PE / 6 PO punten.

De training Persoonlijke Groei van het ADR Instituut wordt verzorgd door Maud van Berg en/of Shirine Reichert.

Maud en Shirine – beiden zeer ervaren mediator, trainer en gediplomeerd relatiecoach/therapeut – ontwikkelden samen deze verdiepende training voor het ADR Instituut.

Maud Berg

Shirine Reichert

Andere trainingen?

Heeft u de opleiding tot mediator afgerond en wilt u op een ander gebied uw kennis verder verdiepen? Dan kunt u bijvoorbeeld kiezen voor de specialisatieopleiding Business Mediation of de specialisatieopleiding Arbeidsmediation.

Daarnaast biedt het ADR Instituut een aantal trainingen en masterclasses aan op het gebied van transformatieve mediation. Zo kunt u kiezen voor onze basistraining Transformatieve Mediation gegeven door Carol Bloom. Of de masterclass The Art of Reflection; een verdieping in de vaardigheid reflecteren.
Ook de masterclass Conflictueuze Personen in Mediation is een aanrader.