Meer zicht op jezelf als instrument in jouw werk

Als professional die met mensen werkt ben jij je belangrijkste instrument in je werk. Het is daarom heel belangrijk jezelf goed te kennen. In het werken met mensen, kan je soms jezelf behoorlijk tegenkomen.

Datum

4 december 2023

Duur

1 dag
09.30 - 17.00 uur
6 PO / PE ptn

Locatie

Amsterdam

Kosten

€ 740,-

Persoonlijk leiderschap als professional ontwikkelen

Je hebt een vak geleerd. Daarin heb je je ontwikkeld. Je bent goed in de inhoud en uitoefening van je werk, je professie. Misschien zal je dat niet zo snel over jezelf zeggen. Je hebt het best ver geschopt. En nu merk je dat je jezelf vragen begint te stellen over je eigen ontwikkeling en jouw eigen persoonlijk leiderschap. Hoe krijg ik meer grip op wat ik denk en voel? Hoe kan ik meer spelen met wat ik zie en voel, zonder de inhoud geweld te doen?

Jezelf beter leren kennen

Hoe kan je jezelf beter leren kennen en daardoor je werk nog beter doen dan je al doet?

Deze training is voor mediators, advocaten, notarissen, artsen en andere professionals voor wie het werken met mensen de kern van hun werk vormt. We werken aan de hand van de dilemma’s die de deelnemers inbrengen. Aan de hand van verschillende oefeningen en psychologische theorieën onderzoeken we hoe de dilemma’s letterlijk en figuurlijk thuisgebracht kunnen worden. Voorbeelden van dilemma’s in het werk:

 • Ik sta voor een kruispunt in mijn werk of carrière. Ga ik verder op die weg of is het tijd voor een andere stap?
 • Krijg ik energie van mijn werk of voel ik de energie regelmatig weglekken? Hoe komt dat?
 • Hoe ontwikkel ik meer mildheid naar en acceptatie van mezelf?
 • Of wat je maar bezighoudt in je werk …
 • Duur opleiding: 1 dag
 • Locatie: Amsterdam
 • Taal: Nederlands
 • Punten: 6 PO NOVA, 6 PE MfN
 • Kosten: € 740,- | vrijgesteld van btw

Deze training helpt je zicht te krijgen op wat jij persoonlijk meebrengt aan de tafel. Je krijgt meer zicht op de inhoud van je eigen rugzak met alle mechanismen en patronen die je in de loop van de jaren hebt verzameld. Het resultaat van de training is:

 • dat je beter in staat bent om te gaan met (onverwachte) emoties die zich aandienen in contact
 • dat je meer gevoel van regie over het proces ontwikkelt
 • dat je soepeler om kan gaan met zorgen en ergernissen die je in je werk tegenkomt

De training Persoonlijke Dilemma’s van de Professional  van het ADR Instituut wordt verzorgd door Maud Berg en/of Maurits Jan Vink.

Maud Berg

Deze training is voor mediators, advocaten, notarissen, artsen en andere professionals voor wie het werken met mensen de kern van hun werk vormt.

Andere trainingen?

Heeft u de opleiding tot mediator afgerond en wilt u op een ander gebied uw kennis verder verdiepen? Dan kunt u bijvoorbeeld kiezen voor de specialisatieopleiding Business Mediation of de specialisatieopleiding Arbeidsmediation.

Daarnaast biedt het ADR Instituut een aantal trainingen en masterclasses aan op het gebied van transformatieve mediation. Zo kunt u kiezen voor onze training Transformatieve Mediation gegeven door Carol Bloom. Of de masterclass The Art of Reflection; een verdieping in de vaardigheid reflecteren.
Ook de masterclasses Persoonlijke Groei en  Conflictueuze Personen in Mediation zijn aanraders.