Masterclass Heftige Emoties

Omgaan met heftige emoties voor mediators

Paniek en heftige angst, ook woede, leiden vaak tot primaire reacties: Fight, Flight of Freeze.

De Mediator komt ze allemaal tegen en zal die sterke emoties willen helpen omleiden naar constructieve emoties die een gewenste uitkomst van de mediation  bevorderen. Daarover gaat deze Masterclass. Hoe kan de mediator zichzelf en zijn vaardigheden op respectvolle en constructieve wijze inzetten?

Als mensen zich melden bij een (legal) mediator zijn zij meestal niet in beste doen. Het conflict speelt al een tijdje, zij hebben van alles geprobeerd om de andere partij te overtuigen, maar niets heeft nog gewerkt. En hoewel zij hun uiterste best doen om het zakelijk te houden, kunnen ergernis of zorgen over de uitkomst van het conflict tijdens de mediation lelijk in de weg zitten.

De masterclass Emoties van het ADR Instituut behandelt de soms ingewikkelde emoties die mediators (en advocaten) in de praktijk tegenkomen en die efficiënt en prettig werken behoorlijk kunnen bemoeilijken. Tijdens de masterclass wordt vanuit verschillende psychologische benaderingen perspectief geboden op de eventuele oorsprong en betekenis van emoties. Daarnaast wordt stilgestaan bij, en geoefend met, interventies en vaardigheden die kunnen helpen om geëmotioneerde partijen zo goed mogelijk verder te helpen.

Startdatum

7 april 2022

Duur

1 dag
09.30 - 17.00 uur
6 PO / PE ptn

Locatie

Amsterdam

Kosten

€ 650,-
Voor ADR Alumni
€ 550,-

Voor wie is deze masterclass?

Deze masterclass is bedoeld voor mediators, advocaten en andere juridische beroepsbeoefenaars die inzicht willen krijgen in ingewikkelde emoties en daarbij vaardigheden willen ontwikkelen om deze emoties effectief in goede banen te leiden.

 • Data: 7 april 2022
 • Duur opleiding: 1 dag
 • Locatie: Amsterdam
 • Taal: Nederlands
 • Niveau: Basis
 • Punten: 6 PO NOvA, 6 PE MfN
 • Kosten: € 650,- Voor ADR Alumni € 550,-

De masterclass Emoties duurt een dag. Er wordt gebruikt gemaakt van casussen, die bij voorkeur door de deelnemers worden ingebracht. Daarnaast wordt er gewerkt met een trainer-acteur.

In de masterclass komen onder meer de volgende thema’s aan de orde:

 • basis emoties en hun onderlinge samenhang
 • betekenis van emoties in de juridische praktijk
 • interactionele effecten van emoties in de samenwerking
 • effectieve en efficiënte interventies

U ontvangt bij het afronden van deze masterclass 6 PE punten MfN/PO punten NOvA.

De masterclass Heftige Emoties wordt gegeven door Theo van Dijk.

Deze masterclass is bedoeld voor mediators, advocaten en andere juridische beroepsbeoefenaars die inzicht willen krijgen in ingewikkelde emoties en daarbij vaardigheden willen ontwikkelen om deze emoties effectief in goede banen te leiden.

Andere trainingen?

Heeft u de opleiding tot mediator afgerond en wilt u op een ander gebied uw kennis verder verdiepen? Dan kunt u bijvoorbeeld kiezen voor de specialisatieopleiding business mediation of de specialisatieopleiding arbeidsmediation.

Daarnaast biedt het ADR Instituut een aantal trainingen en masterclasses aan op het gebied van transformatieve mediation. Zo kunt u kiezen voor onze basistraining Transformatieve Mediation gegeven door Carol Bloom. Of de masterclass The Art of Reflection; een verdieping in de vaardigheid reflecteren.
Ook de masterclass Conflictueuze Personen in Mediation is een aanrader.