Onze opleidingen

mediation opleiding

Alle mediationopleidingen, -trainingen en masterclasses van het ADR Instituut zijn gedegen en zorgvuldig opgebouwd. Wij combineren theorie en praktijk altijd met persoonlijke aandacht. Waar nodig besteden wij ook veel aandacht aan de samenstelling van de groepen, zodat persoonlijke leerdoelen van cursisten zo veel mogelijk worden behaald. De trainers die aan het ADR Instituut zijn verbonden komen allemaal uit de mediationpraktijk. Zij hebben een academische achtergrond, zijn zeer ervaren en hebben up-to-date vakkennis.

Het ADR Instituut is erkend door de NOvA, de KNB en het MfN. Onze mediationopleidingen zijn volledige geaccrediteerd en worden met regelmaat geaudit door CEDEO. Het volledige aanbod van mediationopleidingen, -trainingen en masterclasses vindt u hieronder. Heeft u behoefte aan maatwerk? Kijkt u dan ook eens op onze incompany pagina.

Beroepsopleiding (Legal) Mediator

Word geschoold in onderhandelen, mediation en partijbegeleiding.

Mediationvaardigheden voor HR

Moeilijke gesprekken, omgaan met emoties, weerstand en onderhandelen. Een zesdaags training mediationvaardigheden speciaal voor hr-professionals.

Online workshops, masterclasses en colleges

Laat u inspireren of ga de diepte in met ons online aanbod. Wij hebben een steeds vernieuwende agenda waar u aan de ene kant kennis kan maken met diverse specialisaties en aan de andere kant uw vaardigheden kan ontwikkelen en verscherpen. Aan een selectie zijn PE / PO punten verbonden.

Cursus Mediation

Leer alles over de beginselen van mediation en krijg inzicht in de toepassing, het proces en de praktijk. Een eendaagse training.

Harvard Onderhandelen

Wilt u ook effectiever leren onderhandelen? Volg dan de training Onderhandelen volgens de Harvard methode van het ADR Instituut

Harvard Advanced Negotiations

Uw kennis van onderhandelen volgens de Harvard methode verdiepen? Schrijf u dan snel in voor de verdiepingstraining van het ADR Instituut.

Opfrisdag Mediationvaardigheden

Wilt u uw vaardigheden aanscherpen, verdiepen en oefenen? Schrijf dan in voor de Opfrisdag Mediationvaardigheden van de zeer ervaren trainers Maarten Bakker en Maud Berg.

Training Persoonlijke Groei

Zicht op je belemmerende patronen als professional? Volg onze training Persoonlijke Groei om daarachter te komen.

Training Persoonlijke Dilemma’s van de Professional

Wil u meer zicht op uzelf als instrument in uw werk? Schrijf dan in voor de training ‘Persoonlijke Dilemma’s van de Professionals’ van de zeer ervaren trainers Maurits Jan Vink en Maud Berg.

Specialisatieopleiding Business Mediation

Mediations tussen en binnen ondernemingen vragen een gerichte aanpak.

Masterclass Groepsmediation

Leer de specifieke vaardigheden die nodig zijn bij conflicten in een groep.

Specialisatieopleiding Arbeidsmediation

In deze specialisatie leert u meer over de specifieke vaardigheden van de arbeidsmediator.

Masterclass Conflictueuze Personen in Mediation

Soms voel je je als mediator ineens op het verkeerde been gezet. Cliënten gedragen zich onvoorspelbaar en drukken wellicht op je rode knop. Goede kans dat je dan zit tegenover een conflictueus persoon. De Masterclass gaat over dit fenomeen en hoe erop te reageren.

Training Transformatieve Mediation

Ervaren mediators weten dat het verleidelijk kan zijn om tijdens een mediation te gaan sturen. Deze basistraining leert u daarvan weg te blijven.

Training The Art Of Reflection

De masterclass The Art of Reflection (6 PE punten) van het ADR Instituut leert u de kunst van het reflecteren en is direct toe te passen tijdens mediations.

Voorbereiding MfN Live-assessment

De training van het ADR Instituut ter voorbereiding op het MfN assessment duurt één dagdeel. Na deze training bent u optimaal voorbereid.