Agenda masterclasses

Online

Agenda trainingen


9, 10 en 17-04-24 | Harvard Onderhandelen | 12 PO/PE

Masterclass Mediation in insolventie

In toenemende mate wordt mediation ingezet in insolventie situaties. Een onderneming in zwaar weer of een curator die de boedel afwikkelt. Als er onvoldoende geld in kas is om alle schuldeisers te voldoen, is dat een voedingsbodem voor conflicten. Conflicten in en voorafgaand aan insolventie bieden een interessant speelveld met vaak meerdere betrokken partijen, zowel tegengestelde als gezamenlijke belangen en het (dwingendrechtelijk) kader van de Faillissementswet. Hier liggen mogelijkheden voor mediation en ook de rechterlijke macht onderkent de meerwaarde van mediation in dergelijke situaties. Steeds vaker verwijzen rechtbanken geschillen (onder meer) in pilots naar mediation.

In deze masterclass bespreken André Jansen en Marie-Hélène Berghuijs de hoofdrolspelers, spelregels en belangen in insolventiezaken. Verschillende fases en insolventieprocedures, zoals faillissement en de WHOA, komen aan bod. Zij kunnen daarbij putten uit hun praktijkervaringen die zij hebben opgedaan als advocaat, mediator, curator, bewindvoerder en observator. Dankzij die ervaring kunnen zij onderwerpen vanuit verschillende gezichtspunten belichten.

Docenten: André Jansen | Advocaat & mediator, Marie-Hélène Berghuijs | Advocaat en arbiter

14 december 2023

9.30 - 11.30 uur | online

Kosten: € 95,- | 2 PO/PE punten

Training Harvard Onderhandelen

De online training Harvard Onderhandelen van het ADR Instituut is een pragmatische driedaagse opleiding, waarin ervaren trainers u de onderhandelingsvaardigheden van de Harvard methode aanleren. Ook worden bestaande onderhandelingsvaardigheden beproefd en aangescherpt.

Na afloop van deze training weet je hoe je gedegen op onderhandelingen voorbereidt, hoe je onderhandelingen opent, hoe je omgaat met weerstand bij de wederpartij, hoe je een impasse doorbreekt en nog veel meer. Kortom, je onderhandelt niet meer uitsluitend op intuïtie, maar je bent in staat om zodanig te onderhandelen dat je – met behoud van de relatie – het beste resultaat voor jezelf en/of jouw cliënten kunt behalen.

Docent: mr. Patrick Slob | Mediator en trainer

> Meer informatie over onze training Harvard Onderhandelen 

9,10 en 17 april 2024

13.00 - 17.00 uur | online

Kosten: € 1.050,- | 12 PO/PE punten

  Aanmelden online masterclass

  Selecteer uw masterclass  Uw gegevens


  Privéadres  Bedrijfsinformatie

  Factuur op naam van bedrijf


  PE-punten ontvangen?

  Laat uw gegevens achter om na afloop van de masterclass uw punten te ontvangen.
  Extra informatie

  Toelichting (bijvoorbeeld kostenplaatsnummer, inkoopnummer, e-mailadres en facturering)

  Houd mij op de hoogte van actualiteiten en nieuws.

  Praktische informatie

  We bieden deze online masterclasses, workshops en colleges via Zoom aan. Zoom is eenvoudig te gebruiken en biedt veel mogelijkheden tot interactie. Het is mogelijk om alle deelnemers via een video- en audioverbinding te zien en horen en tijdens opdrachten met een paar deelnemers te spreken in zogenaamde ‘break-out rooms’. Op deze manier kunnen we de waardevolle interactie die ter plaatse tijdens onze programma’s plaatsvindt ook online faciliteren.

  Onze online bijeenkomsten zijn alleen live te volgen vanwege het interactieve karakter. Het is dus geen webinar dat achteraf nog te bekijken is.

  Aanmelding

  Via het formulier op deze pagina kunt u zich aanmelden. U ontvangt een bevestiging per mail. Indien er kosten aan uw online keuze verbonden zijn, ontvangt u later een factuur per e-mail.

  Circa twee uur voorafgaand aan de online sessie ontvangt u de link die gebruikt kan worden om deel te nemen aan de masterclass, workshop of het college. Klik op de link, om naar het online programma te gaan. U hoeft geen account te hebben bij Zoom.

  Zoom werkt het beste als u van te voren het programma downloadt via deze link. Heeft u een half uur van te voren nog geen link gekregen? Check dan uw spambox.

  Heeft u daar ook niets ontvangen? Mail dan naar info@adrinstituut.nl

  Minimaal twee uur voorafgaand aan de online sessie ontvangt u de link die gebruikt kan worden om deel te nemen aan de masterclass, workshop of het college.