Masterclass Geweldloze Communicatie

Hoe maak je een lastig gesprek vruchtbaarder? Hoe zorg je dat je boodschap overkomt bij de ander. Hoe zorg je ervoor dat je je niet laat uitdagen in ruzie als je verwijten krijgt en hoe help je cliënten te stoppen met ruzie maken en in constructief gesprek te komen? Allemaal vragen die je wellicht weleens bezighouden. Geweldloze communicatie kan in veel gevallen helpen. Ben je benieuwd? Volg deze Masterclass van Maud Berg.

Docent: Mr Maud Berg | Mediator, advocaat en trainer

26 mei 2020

15.30 - 17.00 uur | online

Kosten: € 45,- | 2 PE punten

Masterclass Overbruggen van de Kloof

Herkenbaar? De onderhandelingen zijn vergevorderd, maar lijken te stranden met de omvang van de kloof als genoemde oorzaak. Er zijn stappen of stapjes gemaakt, maar er lijkt geen beweging mogelijk. Wat kan je als mediator dan nog doen, welke interventies helpen om wat vast zit weer in beweging te brengen? Maarten Bakker heeft bijna 25 jaar ervaring als mediator in het begeleiden van onderhandelingen en als trainer en coach bij complexe onderhandelingen. Met de deelnemers gaat hij in een interactieve Masterclass onderzoeken wat werkt en wat niet, als het gaat om het in beweging brengen wat vast zit.

Docent: Mr Maarten Bakker | Mediator en trainer

> Bekijk ook onze 2-daagse training Harvard Onderhandelen

27 mei 2020

10.00 - 11.30 uur | online

Kosten: € 45,- | 2 PE punten

College Rolvastheid en Balans

Als er een klacht tegen je wordt ingediend, is dat een nare ervaring. Iemand die vroeger je cliënt was stelt zich tegenover je op, en je belandt in een procedure waar je weinig grip op hebt. Je zit in het defensief. Als je door je oogharen kijkt naar de gevallen waarin een klacht tegen de mediator wordt ingediend, dan is het meestal zo dat de mediator ‘uit positie’ is geraakt. Je kunt de kans op een klacht dus verkleinen door te allen tijde in positie te blijven.
Aan de hand van voorbeelden uit de klacht- en tuchtpraktijk zal Dick Allewijn toelichten wat hij bedoelt met: ‘uit positie raken’. Naar zal blijken gaat het daarbij vooral om rolvastheid en balans. Samen met de deelnemers zal hij onderzoeken: > hoe je signalen kunt herkennen dat je in de gevarenzone terecht bent gekomen en > hoe je je dan het beste kunt opstellen.

Docent: Mr Dick Allewijn | Emeritus hoogleraar Mediation, mediator en trainer

27 mei 2020

15.30 - 17.00 uur | online

Kosten: € 45,- | 2 PE punten

Masterclass The Art of Reflection

Om als mediator effectief en succesvol te zijn, helpt het om te kunnen schakelen als de situatie daarom vraagt. Soms is wat meer sturing nodig, maar vaak worden de mooiste resultaten bereikt als het lukt om zoveel mogelijk aan de partijen te laten. Wil je als faciliterend mediator leren het proces (meer) los te laten, als je neigt te gaan sturen, terwijl de situatie daarom niet of niet persé vraagt? Dan brengt deze zeer interactieve Masterclass van Carol Bloom – de specialist op het gebied van Transformatieve Mediation uit Californië USA – beslist verdieping. Inclusief oefeningen in breakout-paren.
Taal: een mix van Engels en Nederlands.

Docent: Carol Bloom | Transformatief mediator en trainer

> Bekijk ook onze 1-daagse masterclass The Art of Reflection en 2-daagse training Transformatieve Mediation

2 juni 2020

19.00 - 20.30 uur | online

Kosten: Geen

Workshop Conflictvaardigheden voor HR

Een interactieve introductie over het onderwerp conflictvaardigheden speciaal voor HR professionals. In de dagelijkse praktijk hebben veel van deze professionals te maken met lastige gesprekken, conflicten en mediation. In toenemende mate is er belangstelling om zelf effectiever op te treden in lastige situaties en conflict. In de workshop zal Maarten, bij voorkeur door de deelnemers aangedragen, praktijk situaties koppelen aan theorie van mediation en onderhandelen.

Docent: Mr Maarten Bakker | Mediator en trainer

25 juni 2020

15.30 - 17.00 uur | online

Kosten: Geen

Workshop Mediationvaardigheden

Tijdens deze workshop zal Maarten Bakker een interactieve introductie geven over het onderwerp mediationvaardigheden. Aan de hand van praktijkvoorbeelden komt aan de orde wanneer mediation van toegevoegde waarde kan zijn en welk verband er gelegd kan worden met onderhandelen in het algemeen en de Harvardmethode in het bijzonder. Voor professionals die zich willen verbeteren als onderhandelaar of interesse hebben om mediator te worden is deze workshop een aanrader.

Docent: Mr Maarten Bakker | Mediator en trainer

23 september 2020

15.30 - 17.00 uur | online

Kosten: Geen

Praktische informatie

We bieden deze online masterclasses, workshops en colleges via Zoom aan. Zoom is eenvoudig te gebruiken en biedt veel mogelijkheden tot interactie. Het is mogelijk om alle deelnemers via een video- en audioverbinding te zien en horen en tijdens opdrachten met een paar deelnemers te spreken in zogenaamde ‘break-out rooms’. Op deze manier kunnen we de waardevolle interactie die ter plaatse tijdens onze programma’s plaatsvindt ook online faciliteren. 

Om mee te doen hoef je geen account aan te maken bij Zoom, wel werkt Zoom het beste als je het programma downloadt. 

Aanmelding

Via het formulier op deze pagina. U ontvangt een bevestiging per mail. Indien er kosten aan uw online keuze verbonden zijn, ontvangt u later een factuur en betaallink per e-mail. De inschrijving is pas definitief na betaling.

Een uur voorafgaand aan de online sessie ontvangt u de link die gebruikt kan worden om deel te nemen aan de masterclass, workshop of het college. Klik op de link, om naar het online programma te gaan. U hoeft geen account te hebben bij Zoom. Zoom werkt het beste als u van te voren het programma downloadt via deze link. Heeft u een half uur van te voren nog geen link gekregen? Check dan uw spambox.

Heeft u daar ook niets ontvangen? Mail dan naar info@adrinstituut.nl

Een uur voorafgaand aan de online sessie ontvangt u de link die gebruikt kan worden om deel te nemen aan de masterclass, workshop of het college.