Agenda masterclasses


05-04-22 | Ruziegedrag doorbreken / Metacommunicatie | 2 PO/PE
25-04-22 | Reflecteren op inhoud, emotie en intentie | 2 PO/PE
11-05-22 | Vertrouwelijkheid in Arbeidsmediation | 2 PO/PE
13-06-22 | Geweldloze Communicatie | 2 PO/PE
23-06-22 | Overbruggen van de Kloof | 2 PO/PE


Hieronder meer informatie per masterclass.

Voor kennismakingsworkshops, previews en informatiebijeenkomsten klik hier

Masterclass Ruziegedrag doorbreken / Metacommunicatie

Hoe kun je ruzie gedrag bij partijen helpen doorbreken? Het kan er soms heftig aan toe gaan tussen partijen aan tafel. In andere gevallen kan het lijken alsof mensen geen ruzie hebben omdat ze heel rustig met elkaar praten, terwijl ze er toch niet uitkomen. In onvruchtbare communicatie zijn vaak patronen te herkennen. Er zijn veel voorkomende patronen volgens welke mensen communiceren in conflict. Hoe herken je die patronen en wat kun je er als mediator mee?

Een van de taartpunten van de mediationcircel in de exploratiefase is de communicatie. Hoe help je mensen de communicatie effectief te krijgen?
Deze online workshop geeft inzicht in de veel voorkomende ruzie patronen en de manieren waarop je daar op kunt interveniëren met als doel partijen te helpen naar effectievere manieren om hun problemen te bespreken. En daarmee de kans te vergroten dat zij er samen uit komen.

Docent: mr. Maud Berg | Mediator en trainer

> Bekijk ook onze Opfrisdag Mediationvaardigheden

5 april 2022

09.30 - 11.30 uur | online

Kosten: € 95,- | 2 PO/PE punten

Masterclass Reflecteren op inhoud, emotie en intentie

Cliënten komen pas in beweging als zij zich gehoord en gezien voelen. Mediators moeten daarom goed opletten wat cliënten zeggen. Maar dat niet alleen: we moeten ook oog hebben voor de emoties die onze cliënten tonen (‘gevoel neemt voorrang’), en voor de boodschap die zij afgeven (de subtekst).

Inhoud
In deze masterclass leggen we nog eens onder een vergrootglas hoe we dat het beste kunnen doen, namelijk door samen te vatten en te reflecteren. Welke manier van samenvatten en reflecteren werkt het beste? Welke overtuigingen gaan er schuil achter de manier waarop ik het doe? Met welke alternatieve manieren wil ik experimenteren?

Na deze masterclass
Ben je vaardiger in het erkenning geven op alle aspecten van de boodschap die iemand afgeeft, in het laten merken dat de emotionele lading ‘gezien’ is, waardoor de invloed daarvan kan afnemen, in het gebruiken van de emotie als de brug tussen inhoud en intentie, en in het leiden van het gesprek naar intentieniveau: ‘Welke boodschap geeft u af over hoe u het wilt hebben?’

Docent: mr. Dick Allewijn | Mediator en trainer

25 april 2022

15.30 - 17.30 uur | online

Kosten: € 95,- | 2 PO/PE punten

Masterclass Vertrouwelijkheid in Arbeidsmediation

Vertrouwelijkheid in mediation is een serieus te nemen goed. Voor arbeidsmediators temeer vanwege de vaak onderliggende machtsongelijkheid tussen partijen. Daar ligt een belangrijke verantwoordelijkheid voor de mediator. Sanne Schreurs heeft bijna 15 jaar ervaring als arbeidsmediator en was ruim 20 jaar arbeidsrechtadvocaat. In deze masterclass bespreekt zij de ins en outs van de vertrouwelijkheid in arbeidsmediation, welke rol de mediator heeft in het waarborgen daarvan en of en zo ja, welke bewegingsvrijheid de mediator en partijen hebben.

Docent: mr. Sanne Schreurs | Arbeidsmediator

11 mei 2022

09.30 - 11.30 uur | online

Kosten: € 95,- | 2 PO/PE punten

Masterclass Geweldloze Communicatie

Hoe maak je een lastig gesprek vruchtbaarder? Hoe zorg je dat je boodschap overkomt bij de ander? Hoe zorg je ervoor dat je je niet laat uitdagen in ruzie als je verwijten krijgt en hoe help je cliënten te stoppen met ruzie maken en in constructief gesprek te komen? Allemaal vragen die je wellicht weleens bezighouden. Geweldloze communicatie – ontwikkeld door Marshal Rosenberg – kan in veel gevallen helpen. Ben je benieuwd? Volg deze Masterclass van Maud Berg.

Docent: mr. Maud Berg | Mediator en trainer

> Bekijk ook onze Opfrisdag Mediationvaardigheden

13 juni 2022

09.30 - 11.30 uur | online

Kosten: € 95,- | 2 PO/PE punten

Masterclass Overbruggen van de Kloof

Herkenbaar? De onderhandelingen zijn vergevorderd, maar lijken te stranden met de omvang van de kloof als genoemde oorzaak. Er zijn stappen of stapjes gemaakt, maar er lijkt geen beweging mogelijk. Wat kan je als mediator dan nog doen, welke interventies helpen om wat vast zit weer in beweging te brengen? Maarten Bakker heeft bijna 25 jaar ervaring als mediator in het begeleiden van onderhandelingen en als trainer en coach bij complexe onderhandelingen. Met de deelnemers gaat hij in een interactieve masterclass onderzoeken wat werkt en wat niet, als het gaat om het in beweging brengen wat vast zit.

Docent: Mr Maarten Bakker | Mediator en trainer

23 juni 2022

15.30 - 17.30 uur | online

Kosten: € 95,- | 2 PO/PE punten

  Aanmelden online masterclass

  Selecteer uw masterclass

  Privéadres


  Bedrijfsinformatie

  Factuur op naam van bedrijf


  PE-punten ontvangen?

  Laat uw gegevens achter om na afloop van de masterclass uw punten te ontvangen.


  Extra informatie

  Toelichting (bijvoorbeeld kostenplaatsnummer, inkoopnummer, e-mailadres en facturering)

  Houd mij op de hoogte van actualiteiten en nieuws.

  Praktische informatie

  We bieden deze online masterclasses, workshops en colleges via Zoom aan. Zoom is eenvoudig te gebruiken en biedt veel mogelijkheden tot interactie. Het is mogelijk om alle deelnemers via een video- en audioverbinding te zien en horen en tijdens opdrachten met een paar deelnemers te spreken in zogenaamde ‘break-out rooms’. Op deze manier kunnen we de waardevolle interactie die ter plaatse tijdens onze programma’s plaatsvindt ook online faciliteren.

  Onze online bijeenkomsten zijn alleen live te volgen vanwege het interactieve karakter. Het is dus geen webinar dat achteraf nog te bekijken is.

  Aanmelding

  Via het formulier op deze pagina kunt u zich aanmelden. U ontvangt een bevestiging per mail. Indien er kosten aan uw online keuze verbonden zijn, ontvangt u later een factuur per e-mail.

  Circa twee uur voorafgaand aan de online sessie ontvangt u de link die gebruikt kan worden om deel te nemen aan de masterclass, workshop of het college. Klik op de link, om naar het online programma te gaan. U hoeft geen account te hebben bij Zoom.

  Zoom werkt het beste als u van te voren het programma downloadt via deze link. Heeft u een half uur van te voren nog geen link gekregen? Check dan uw spambox.

  Heeft u daar ook niets ontvangen? Mail dan naar info@adrinstituut.nl

  Minimaal twee uur voorafgaand aan de online sessie ontvangt u de link die gebruikt kan worden om deel te nemen aan de masterclass, workshop of het college.