Agenda masterclasses

Online


05-06-23 | Ruziegedrag doorbreken en metacommunicatie | 2 PO/PE
29-09-23 | Hoe zorg ik voor mijzelf | 2 PO/PE
05-10-23 | Omgaan met lastige situaties in leiderschap | 2 PO/PE
30-11-23 | Mediation in Insolventie| 2 PO/PE

Agenda trainingen


7, 8 en 14-11-23 | Harvard Onderhandelen | 12 PO/PE

Masterclass Ruziegedrag doorbreken en metacommunicatie

Hoe kun je ruziegedrag bij partijen helpen doorbreken? Het kan er soms heftig aan toe gaan tussen partijen aan tafel. In andere gevallen kan het lijken alsof mensen geen ruzie hebben omdat ze heel rustig met elkaar praten, terwijl ze er toch niet uitkomen (metacommunicatie). In onvruchtbare communicatie zijn vaak patronen te herkennen. Er zijn veel voorkomende patronen volgens welke mensen communiceren in conflict. Hoe herken je die patronen en wat kun je er als mediator mee?

Een van de taartpunten van de mediationcirkel in de exploratiefase is de communicatie. Hoe help je mensen de communicatie effectief te krijgen? Deze online workshop geeft inzicht in de veel voorkomende ruziepatronen en de manieren waarop je daar op kunt interveniëren met als doel partijen te helpen naar effectievere manieren om hun problemen te bespreken. En daarmee de kans te vergroten dat zij er samen uit komen.

Docent: mr. Maud Berg | Mediator en trainer

> Bekijk ook onze Opfrisdag Mediationvaardigheden

5 juni 2023

09.30 - 11.30 uur | online

Kosten: € 95,- | 2 PO/PE punten

Masterclass Hoe zorg ik voor mijzelf

Ben je in je werk en misschien ook thuis druk met ervoor zorgen dat het een ieder goed gaat? En komt het dan geregeld voor dat je daarbij niet of slecht voor jezelf zorgt?

We kennen allemaal de spreuk:  “als je niet voor jezelf zorgt kun je ook niet voor anderen zorgen” en we weten ook dat dat soms makkelijker is gezegd dan gedaan.

In deze online workshop gaan we op zoek naar de gedachten die ten grondslag liggen aan beter voor een ander zorgen dan voor jezelf, welke zorgen en behoeften er onder liggen en welke strategieën je zelf kunt ontwikkelen om beter voor jezelf te zorgen.

Docent:   Maud Berg | Mediator, advocaat en trainer

29 september 2023

9.30 - 11.30 uur | online

Kosten: € 95,- | 2 PO/PE punten

Masterclass Omgaan met lastige situaties in leiderschap

Leiderschap vergt het vermogen effectief om te gaan met verschillende, vaak botsende, belangen. Hoe blijf je ‘in control’ zonder alles te willen controleren? Kijken naar de subtiele balans tussen ruimte bieden en kaderen, tussen aansturen en overlaten, tussen verantwoordelijkheid geven en verantwoordelijkheid nemen.

In deze online masterclass staat Jacques stil bij leiderschap in relatie tot mediatorschap. Hij staat stil bij de aloude verschillende leiderschapstijlen, introduceert zes nieuwe uitgangspunten van effectief leiderschap en laat zien wat de leider en de mediator van elkaar kunnen leren. Vooraf ingestuurde ‘lastige situaties in leiderschap’ zullen de leidraad vormen van de masterclass. Jacques is als businessmediator al twintig jaar regelmatig betrokken bij conflicten die verband houden met leiderschap.

Docent: mr. Jacques de Waart | Mediator en trainer

5 oktober 2023

9.30 - 11.30 uur | online

Kosten: € 95,- | 2 PO/PE punten

Masterclass Mediation in insolventie

In toenemende mate wordt mediation ingezet in insolventie situaties. Een onderneming in zwaar weer of een curator die de boedel afwikkelt. Als er onvoldoende geld in kas is om alle schuldeisers te voldoen, is dat een voedingsbodem voor conflicten. Conflicten in en voorafgaand aan insolventie bieden een interessant speelveld met vaak meerdere betrokken partijen, zowel tegengestelde als gezamenlijke belangen en het (dwingendrechtelijk) kader van de Faillissementswet. Hier liggen mogelijkheden voor mediation en ook de rechterlijke macht onderkent de meerwaarde van mediation in dergelijke situaties. Steeds vaker verwijzen rechtbanken geschillen (onder meer) in pilots naar mediation.

In deze masterclass bespreken André Jansen en Marie-Hélène Berghuijs de hoofdrolspelers, spelregels en belangen in insolventiezaken. Verschillende fases en insolventieprocedures, zoals faillissement en de WHOA, komen aan bod. Zij kunnen daarbij putten uit hun praktijkervaringen die zij hebben opgedaan als advocaat, mediator, curator, bewindvoerder en observator. Dankzij die ervaring kunnen zij onderwerpen vanuit verschillende gezichtspunten belichten.

Docenten: André Jansen | Advocaat & mediator, Marie-Hélène Berghuijs | Advocaat en arbiter

5 oktober 2023

9.30 - 11.30 uur | online

Kosten: € 95,- | 2 PO/PE punten

Training Harvard Onderhandelen

De online training Harvard Onderhandelen van het ADR Instituut is een pragmatische driedaagse opleiding, waarin ervaren trainers u de onderhandelingsvaardigheden van de Harvard methode aanleren. Ook worden bestaande onderhandelingsvaardigheden beproefd en aangescherpt.

Na afloop van deze training weet je hoe je gedegen op onderhandelingen voorbereidt, hoe je onderhandelingen opent, hoe je omgaat met weerstand bij de wederpartij, hoe je een impasse doorbreekt en nog veel meer. Kortom, je onderhandelt niet meer uitsluitend op intuïtie, maar je bent in staat om zodanig te onderhandelen dat je – met behoud van de relatie – het beste resultaat voor jezelf en/of jouw cliënten kunt behalen.

Docent: mr. Patrick Slob | Mediator en trainer

> Meer informatie over onze training Harvard Onderhandelen 

7, 8 en 14 nov 2023

13.00 - 17.00 uur | online

Kosten: € 1.050,- | 12 PO/PE punten

  Aanmelden online masterclass

  Selecteer uw masterclass


  Uw gegevens

  Privéadres


  Bedrijfsinformatie

  Factuur op naam van bedrijf


  PE-punten ontvangen?

  Laat uw gegevens achter om na afloop van de masterclass uw punten te ontvangen.


  Extra informatie

  Toelichting (bijvoorbeeld kostenplaatsnummer, inkoopnummer, e-mailadres en facturering)

  Houd mij op de hoogte van actualiteiten en nieuws.

  Praktische informatie

  We bieden deze online masterclasses, workshops en colleges via Zoom aan. Zoom is eenvoudig te gebruiken en biedt veel mogelijkheden tot interactie. Het is mogelijk om alle deelnemers via een video- en audioverbinding te zien en horen en tijdens opdrachten met een paar deelnemers te spreken in zogenaamde ‘break-out rooms’. Op deze manier kunnen we de waardevolle interactie die ter plaatse tijdens onze programma’s plaatsvindt ook online faciliteren.

  Onze online bijeenkomsten zijn alleen live te volgen vanwege het interactieve karakter. Het is dus geen webinar dat achteraf nog te bekijken is.

  Aanmelding

  Via het formulier op deze pagina kunt u zich aanmelden. U ontvangt een bevestiging per mail. Indien er kosten aan uw online keuze verbonden zijn, ontvangt u later een factuur per e-mail.

  Circa twee uur voorafgaand aan de online sessie ontvangt u de link die gebruikt kan worden om deel te nemen aan de masterclass, workshop of het college. Klik op de link, om naar het online programma te gaan. U hoeft geen account te hebben bij Zoom.

  Zoom werkt het beste als u van te voren het programma downloadt via deze link. Heeft u een half uur van te voren nog geen link gekregen? Check dan uw spambox.

  Heeft u daar ook niets ontvangen? Mail dan naar info@adrinstituut.nl

  Minimaal twee uur voorafgaand aan de online sessie ontvangt u de link die gebruikt kan worden om deel te nemen aan de masterclass, workshop of het college.