Mediation opleiding volgen?

Mediation is de afgelopen jaren veel in beweging. Het is een onmisbaar specialisme voor professionals zoals juristen, HR-managers, bankdirecteuren, medisch specialisten en leidinggevende functionarissen bij ministeries, instellingen en in het bedrijfsleven.

Onze mediation opleiding leidt je op tot een professioneel en erkend mediator. Het is opgebouwd uit 20 studiedagen waarin je intensief en langdurig wordt geschoold in onderhandelen, mediation en partijbegeleiding. Daarnaast besteden wij veel persoonlijke aandacht aan de ontwikkeling van jouw persoonlijke attitude in het omgaan van conflicten.

Erkende mediation opleiding

Onze mediation opleiding is erkend door de NOvA (Nederlandse orde van advocaten), de KNB (Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie) en het MfN (Mediatorsfederatie Nederland). Daarnaast is onze mediation opleiding volledig geaccrediteerd en wordt met regelmaat geaudit door de NRTO. Na onze opleiding ben je erkend mediator en mag je je inschrijven in het MfN-register.

Kies voor de beste mediation opleiding

Sinds 1996 staan wij landelijk bekend om onze diepgaande mediation opleiding. Wij zijn gespecialiseerd in het opleiden van rechters, advocaten, juristen, bestuurders en managers tot krachtige en reflecterende conflictbemiddelaars.

Waar wij voor staan:

  • Persoonlijke aandacht: tijdens de mediation opleiding besteden wij veel aandacht aan de ontwikkeling van jouw eigen attitude in het omgaan van conflicten, zodat persoonlijke leerdoelen worden behaald.
  • Echte vakkennis: de trainers die aan de mediation opleiding zijn verbonden, hebben een academische achtergrond, zijn zeer ervaren en hebben up-to-date vakkennis.  Zij hebben allemaal veel ervaring in een mediationpraktijk.
  • Ervaring sinds 1996: wij zijn al meer dan 25 jaar gespecialiseerd in het opleiden van mediators met onze kwalitatieve mediation opleiding.
  • Excellent: onze missie is om met de mediation opleiding excellente mediatiors op te leiden.

Waar staat MfN-registermediator voor?

Het MfN-register is hét Nederlandse kwaliteitsregister van mediators, erkend door de markt en de rechtspraak. MfN-registermediators hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator hard gemaakt met verschillende toetsen, voordat ze ingeschreven worden in het MfN-register.

Om in te kunnen schrijven in het MfN-register moet je aan drie eisen voldoen:

  1. Succesvol de basisopleiding mediation afgerond;
  2. Slagen voor het theorie-examen;
  3. Slagen voor het assessment.

Verder kunnen MfN-registermediators zich laten inschrijven op een lijst van Raad voor Rechtspraak. Zij kunnen dan doorverwijzingen krijgen vanuit de rechtspraak en in aanmerking komen voor gefinancierde rechtshulp.

Mediationopleiding op universitair niveau

Om tot onze mediation opleiding te worden toegelaten vragen wij een afgeronde academische vooropleiding of vergelijkbare werkervaring. Daarnaast moet je minimaal 5 jaar werkervaring hebben in een profit- of nonprofit organisatie en kennis van de Engelse taal op conversatieniveau.

Locatie

De mediation opleiding vindt plaats in Amsterdam (de Bary) of Eindhoven (Hotel Pullman).

Interesse in onze mediation opleiding?

Ben je enthousiast over onze mediation opleiding? Schrijf je dan nu in.
Aanmelden voor onze mediation opleiding

Weet je nog niet zeker of de mediation opleiding in jouw agenda past, maar wil je wel zeker zijn van een plaats? Neem dan een optie. Daarmee houden wij graag een plaatst voor je vrij, zodat je verzekerd bent van deelname.