Lezing door Maarten Bakker: De Praktijk van Mediation in Suriname

Lezing door Maarten Bakker: De Praktijk van Mediation in Suriname

Met genoegen nodigen het ADR Instituut en de Stichting Juridische Samenwerking Suriname-Nederland (SJSSN) u uit voor de lezing:

De praktijk van Mediation

De lezing wordt verzorgd door Mr. M. Bakker, directeur en docent verbonden aan het ADR Instituut. De heer Maarten Bakker is opgeleid door het ADR Instituut in Amsterdam en begon zijn mediatorspraktijk in 1998. Het ADR Instituut is een opleidingsinstituut voor mediators en juristen in Nederland. Het instituut leidt naast mediators ook rechters op in zittingsvaardigheden en commissies van de Sociaal-Economische Raad (SER), de mededingingsautoriteit ACM (Autoriteit Consument en Markt) en Kifid (de klachtbehandelaar van de financiële wereld).

In de 20 jaar dat hij mediator is, heeft hij zeer veel mediations gedaan, onder andere op doorverwijzing van rechters. Zijn ruime ervaring als mediator maakt dat hij ook een veelgevraagd trainer is en tevens grote partijen coacht/begeleidt bij de voorbereiding van onderhandelingen. Hoewel een belangrijk deel van de zaken die hij doet arbeidsgerelateerd zijn, heeft hij ook een ruime ervaring in mediations in het bestuurs- en ondernemingsrecht. Conflicten binnen maatschappen, directies en Raden van Bestuur zijn veelvuldig onderwerp in zijn mediations.
In Suriname worden in samenwerking met de SJSSN diverse trainingen onderhandelen verzorgd.

In deze lezing gaat het vooral om de vraag wanneer een geschil ook een conflict is en wat maakt nu dat juridische geschillen zo vaak (boven de 80%) worden opgelost, zelfs als ze al onder de rechter zijn. De docent zal met praktische voorbeelden illustreren op welke wijze mediation in veel conflicten een sterk en effectief middel kan zijn.

De lezing

Datum: Woensdag 18 juli 2018
Locatie: Opleidingszaal SJSSN, Paramaribo
Tijd: 19:00 – 21:00 uur

Met het oog op het treffen van voorzieningen en om vast te stellen of er, mede vanwege het korte tijdsbestek, voldoende belangstelling is, verzoeken wij u ons uiterlijk 16 juli 2018 aan te geven of u de lezing zult bijwonen.

Aanmelden

U kunt zich telefonisch aanmelden via SJSS Suriname (+ 597 479 529) of per email via het ADR Instituut (info@adrinstituut.nl).

Wij zien uw aanmelding graag tegemoet en verwelkomen u graag op 18 juli aanstaande!

Hartelijke groet,

mr. Regina Vallentak & mr. Maarten Bakker

 

Stichting Juridische Samenwerking Suriname-Nederland
Opleidingsmanager: mr. Regina Vallentak
Adres: Klipstenenstraat 33
Postbus 3006 Paramaribo
Suriname
Tel: + 597 479 529
E-mail: regina.vallentak@sjssn.org
Website: www.sjssn.org

ADR Instituut
Directeur: mr. Maarten Bakker
Dalsteindreef 141
1112 XJ Diemen
Nederland
E-mail: info@adrinstituut.nl
Website: www.adrinstituut.nl