Blog

Ons laatste nieuws

Dagboek van een mediator-in-spé | blog 1

Hoe komt een Zuid-Azië correspondent met standplaats New Delhi in het ADR-opleidingsbankje tot mediator terecht? Ik beloof dat het een fascinerend verhaal is, een intensief mediatontraject waardig. Essentieel ook om te vertellen, omdat mijn levensverhaal de basis vormt van dit feuilleton dat gedurende het opleidingstraject als blog zal verschijnen.

Verder lezen

“Meer samenwerken in een circulaire economie.”

Julia van Boven, ABN AMRO: “Om tot een meer circulaire economie te kunnen komen moeten meerdere disciplines met elkaar samenwerken in projecten waarin vaak nog veel onzeker is. Ik zag regelmatig dat projecten niet van de grond kwamen of al in de beginfase strandden. Vaak had ik het idee dat dit aan de communicatie lag.”

Verder lezen

“Ik ben een soort bruggenbouwer tussen de 27 lidstaten.”

“Binnen internationale betrekkingen is het belangrijk om over mediationvaardigheden te beschikken, ongeacht je plek in het grotere spel.” Anna van Zoest is op dit moment vanuit de Nederlandse overheid gedetacheerd bij de Europese Dienst voor Extern Optreden (EDEO) van de Europese Unie en maakt deel uit van de EDEO Mediation Pool.

Verder lezen