ADR Instituut
Opleidingen & Trainingen

Sinds 1996 een gerenommeerd opleidingsinstituut in mediation, Harvard Onderhandelen en ADR.

Mediationopleiding

Mediationopleiding & -trainingen, conflictvaardigheden, onderhandelen, masterclasses

Het ADR Instituut staat landelijk bekend om haar postacademische mediation opleiding en kwalitatieve trainingen. Sinds 1996 zijn wij het gerenommeerde opleidingsinstituut in (legal) mediation, Harvard Onderhandelen en ADR (Alternative Dispute Resolution). Wij hebben ons gespecialiseerd in het opleiden van mediators en andere professionals in het effectief omgaan met conflict en/of lastige situaties, gesprekken, onderhandelingen en zitting houden. Zo leiden wij alle rechters in opleiding en de zittende rechtspraak in Nederland op in ‘zittingsvaardigheden’.

De trainers die aan het ADR Instituut zijn verbonden, komen allemaal uit de mediationpraktijk. Zij hebben een academische achtergrond, zijn zeer ervaren en hebben up-to-date vakkennis. Het ADR Instituut is erkend door de NOvA, de KNB en het MfN. Onze opleidingen zijn volledige geaccrediteerd en worden met regelmaat geaudit door CEDEO.

Kwaliteit gegarandeerd

Persoonlijke aandacht

Het ADR Instituut besteedt veel aandacht aan de intake en samenstelling van de groepen. Daarnaast is er tijdens de opleidingen intensieve persoonlijke begeleiding.

Read more

Echte vakkennis

De trainers van het ADR Instituut hebben allemaal veel ervaring in de mediationpraktijk. Veel van hen zijn hoogleraar op hun vakgebied en/of werken in een internationale praktijk.

Read more

Ervaring sinds 1996

Het ADR Instituut leidt al sinds 1996 (legal) mediators op. Wij zijn dan ook gespecialiseerd in opleidingen en vaardigheidstrainingen voor professionals rondom conflicten.

Read more

Excellent

Het is onze missie om excellente mediators op te leiden, die theorie en vaardigheden combineren met hun eigen stijl. Daarom bieden wij veel specialisatietrainingen aan.

Read more

Meld u gratis aan voor onze informatieavond

ADR Instituut organiseert regelmatig een informatieavond. Meld u gratis aan voor een van deze avonden.

Actueel

“Mediation gaat niet alleen over goed luisteren, maar meer nog over de manier waarop je een vraag stelt.”

By Maarten Bakker 06th juni 2023

Na haar rechtenstudie startte Agnes Schrijver in 1986 als beleidsmedewerker bij de overheid en vervolgde in 1993 haar loopbaan bij Ahold, waar ze voor het HR-vak koos en het als directeur in de breedte leerde

Read more

Nieuwsbrief

Vragen? Bel ons!

Heeft u vragen? Wij staan u graag telefonisch te woord. 020 247 55 00

Opleiding Mediation
Met ervaring sinds 1996 specialiseren wij ons in het opleiden van mediators. Heeft u vragen over een van onze erkende opleidingen dan staan wij u met onze  up-to-date vakkennis en praktijkervaring graag te woord.

Referenties