Wilt u minder sturen tijdens uw mediations?

Volg dan onze basistraining Transformatieve Mediation.

Transformatieve mediation gaat er vanuit dat mensen in staat zijn om van een conflict te leren, te veranderen en zich meer open te stellen voor de ander. Een transformatieve mediator geeft tijdens de mediation partijen de gelegenheid om hun eigen mogelijkheden te versterken (empowerment) en de keuze om het perspectief van de ander in overweging te nemen, om zich zo (opnieuw) met de ander te kunnen verbinden (recognition). Daarmee wordt de communicatie tussen partijen positiever en constructiever.

De transformatieve benadering is in 1996 geïntroduceerd door Bush en Folger in het boek “The promise of mediation”. Net als bij de faciliterende stijl is de basis van deze benadering dat partijen het probleem zelf oplossen. De mediator stuurt daarbij puur op het proces en niet op de inhoud.

Startdatum

28 mei 2018

Duur

2 dagen

Locatie

Amsterdam

Kosten

€ 1.150,-

Voor wie is deze basistraining?

Ervaren mediators weten dat het soms heel verleidelijk is, of soms zelfs onvermijdelijk lijkt, om tijdens een mediation te gaan sturen. De basistraining Transformatieve Mediation van het ADR Instituut is er voor mediators die hier langer weg van willen blijven. De training geeft inzicht in het model en de mogelijkheden om directieve impulsen te controleren. Daarnaast geeft de training ook de vaardigheden mee om de uitkomsten in handen te laten van partijen.

De tweedaagse basistraining Transformatieve Mediation van het ADR Instituut bestaat uit het theoretisch kader van transformatieve mediation, ondersteunende praktijkvoorbeelden en praktijkoefeningen.

Tijdens de training komen onder meer de volgende onderwerpen aan de orde:

 • de waarden en uitgangspunten van de transformatieve methode
 • het toepassen van transformatieve mediation
 • het identificeren van kansen en mogelijkheden voor empowerment en erkenningsveranderingen
 • interactie volgens de transformatieve methode
 • zelfreflectie

U ontvangt bij het afronden van deze training 12 PE punten MfN.

 • Data: 28 mei, 29 mei 2018
 • Duur opleiding: 2 dagen
 • Locatie: Amsterdam
 • Taal: Nederlands
 • Vooropleiding: Mediationopleiding
 • Punten: 12 PO NOvA, 12 PE MfN
 • Kosten: €1150,- En voor leden van het ADR Kennisnetwerk €990,-

De basistraining Transformatieve Mediation wordt gegeven door Carol Bloom. Maarten Bakker, directeur van het ADR Instituut, vertelt over Carol:

“Binnen de Transformatieve Mediation is Carol Bloom de beste trainer die er is. Zij is een autoriteit op dit gebied”.

De basistraining Transformatieve Mediation van het ADR Instituut is er voor mediators die hier langer weg van willen blijven. De training geeft inzicht in het model en de mogelijkheden om directieve impulsen te controleren. Daarnaast geeft de training ook de vaardigheden mee om de uitkomsten in handen te laten van partijen.

Zeker zijn van een plaats?

Carol Bloom woont in de Verenigde Staten en is slechts af en toe in Nederland om trainingen te geven. Heeft u interesse in deze training, maar weet u nog niet zeker of het in uw agenda past? Laat dat dan aan ons weten: wij houden graag een plaats voor u vrij, zodat u verzekerd bent van deelname.

Als u dat wilt kunnen wij u ook op de hoogte houden van de start en data van de eerstvolgende training van Carol Bloom.

Andere trainingen?

Speciaal voor het ADR Instituut heeft Carol Bloom de masterclass The Art of Reflection  ontwikkeld. Dit is een masterclass die speciaal is toegesneden op de vaardigheid ‘reflectie’.

Heeft u de postacademische opleiding tot legal mediator afgerond en wilt u op een ander gebied uw kennis verder verdiepen? Dan kunt u ook kiezen voor de specialisatieopleiding business mediation of de specialisatieopleiding arbeidsmediation.