Machtsgelijkheid creëren tijdens mediations?

Volg dan onze Masterclass Power Balancing in mediation

Machtsgelijkheid is een belangrijk element om een mediation succesvol te begeleiden. Het is, als mediator, dan ook belangrijk om machtsgelijkheid te kunnen begeleiden, sturen en verzorgen.

Deze masterclass is een combinatie van theorie en praktijk en is interactief vanwege de vele praktische oefeningen en rollenspellen.

Startdatum

5 juni 2018

Duur

09.30 – 13.30 uur

Locatie

Amsterdam

Kosten

€ 500,-

Voor wie is deze masterclass?

Deze masterclass is bedoeld voor mediators en mediationstudenten die zich graag willen laten bijscholen en meer willen leren over het creëren van machtsgelijkheid.

We bespreken en onderzoeken:

 • Waarom mediators leren dat power balance (machtsgelijkheid) belangrijk is
 • Hoe mediators leren om power balance te creëren
 • Wat is problematisch aan het creëren van power balance in mediation
 • Waarom Transformatieve Mediators van mening zijn dat power balancing NIET de taak is van de mediator
 • Hoe weerstaan Transformatieve Mediators hun impuls om “power balance” te creëren

We oefenen:

 • mediator interventies tijdens conflicten waar machtsverschillen een rol spelen en we bespreken de invloed daarvan op de betrokken partijen

U ontvangt na het afronden van deze masterclass 3 PE punten (MfN).

 • Startdatum: 5 juni 2018
 • Duur opleiding: 1 dagdeel, 09:30 - 13:30
 • Locatie: Amsterdam
 • Taal: Nederlands
 • Niveau: Basis
 • Punten: 3 PE MfN
 • Kosten: € 500,-

De docent van deze masterclass is Carol Bloom.

Carol V. Bloom is een zeer ervaren mediator en trainer in California. Ze specialiseerde zich in Transformatieve Mediation in 1998 en is gecertificeerd door “the Institute for the Study of Conflict Transformation, opgericht door Bush and Folger; auteurs van het originele theoretische kader van Transformatieve Mediation. (Zie hiervoor het boek ‘the Promise of Mediation’ van Bush en Folger (VS, 1994).

Gebruikmakend van deze unieke methode trainde Carol mediators en andere professionals in organisaties binnen de non-profit, private en publieke sector in de Verenigde Staten. Als mediator is ze gespecialiseerd in werk gerelateerde geschillen; onder andere de Verenigde Staten Postal Service, de US Forest Service en de US Transportation Security Administration. Daarnaast heeft Carol een eigen praktijk waarbij ze haar deskundigheid gebruikt voor familie, buurt, maatschappelijke en slachtoffer-dader bemiddeling, alsmede opleiding en facilitering diensten.

In 2002 is Carol begonnen met het aanbieden van Transformatieve Mediation trainingen in Nederland. Ze heeft haar Nederlandse spreekvaardigheid overgehouden aan de periode dat ze in Amsterdam woonde in de jaren ‘80. Haar stijl van trainen is zeer dynamisch, reflectief en gevoelig. Deelnemers spreken lovend over haar manier van trainen op het gebied van de breedte en diepgang die zij ervaren in haar uitgebreide basisopleiding in Nederland.

Meer informatie over Carol Bloom is te vinden op: www.carolbloom.com

Mediators of studenten mediation

Zeker zijn van een plaats?

Heeft u interesse in de masterclass Power balancing in mediation, maar weet u nog niet zeker of het in uw agenda past? Laat dat dan aan ons weten: wij houden graag een plaats voor u vrij, zodat u verzekerd bent van deelname.

Als u dat wilt houden wij u graag op de hoogte van de de volgende masterclass.