Het ADR Instituut is gespecialiseerd in opleidingen en vaardigheidstrainingen voor juristen en andere professionals rondom het conflict. Onze missie is om de skills van mediation en Harvard onderhandelen zo breed mogelijk in te zetten en toe te passen.

Docenten

Het ADR Instituut werkt nauw samen met hoogleraren van verschillende universiteiten en disciplines, docenten, ervaren mediators en trainers uit Nederland en andere landen op het gebied van ontwikkeling van ADR technieken en vaardigheden. Dit heeft zijn weerspiegeling in onze opleidingen. Hieronder vindt u een overzicht van onze trainers en docenten.

Mediators

Bij het vinden van een geschikte mediator van hoge kwaliteit spelen een aantal zaken een rol. Allereerst heeft een top mediator een gedegen (beroepsopleiding) tot mediator met goed gevolg afgerond. Daarbij speelt de persoon van de mediator en zijn of haar kennis en ervaring als mediator, maar zeker ook de kennis en ervaring welke de mediator meeneemt uit zijn of haar (professionele) leven een belangrijke rol bij de keuze. Alle mediators op deze site voldoen aan genoemde kwalificaties en zijn absolute professionals in hun vak, dat van mediator.

Alumni

Sinds 1997 volgen professionals met verschillende achtergronden, maar in hoofdzaak juristen, onze Beroepsopleiding tot ADR-specialist/legal mediator. Veel van deze alumni zijn werkzaam als professioneel mediator of gebruiken het geleerde in andere beroepen, zoals advocaat, rechter, bedrijfsjurist manager in het bedrijfsleven of ambtenaar binnen ministeries, provincies en gemeenten.

Netwerk

Het ADR instituut werkt vanuit haar oorsprong samen met de Universiteit van Amsterdam, maar ook met professionele opleiders zoals de SSR (Stichting Studiecentrum Rechtspleging) en OSR Juridische opleidingen. Ook zijn er nauwe contacten met prominente advocatenkantoren en (semi) overheidsinstellingen, zoals de Rechtelijke macht en de SER.

7_1.simc-kennisnetwerk1_1.unadam8_1.logo-ssr-kennisnetwerk
294_1.istock-6112145221

De rechter als bemiddelaar

Wie naar de rechter stapt, wil zijn gelijk halen. Maar het komt ook voor dat mensen bereid zijn elkaar tegemoet te komen. De Rechtbank Amsterdam organiseert voor hen speciale zittingen, die gericht zijn op het vinden van een oplossing ("GOO"). Rechters merken dat daar steeds meer behoefte aan is. Het ADR Instituut is zeer nauw betrokken geweest bij deze ontwikkeling en heeft diverse rechters getraind in deze manier van zitting houden. Voor meer informatie klik op "lees verder" en download het volledige artikel.

5_1.adr_bouwe_morrema_041114_0028-b-lr

“Buiten de juridische arena is veel terrein te winnen”