BEYOND LAW

Het ADR instituut is een vooraanstaand opleidingscentrum met ervaren trainers die tot de top van hun vakgebied behoren. Naast kennis en vaardigheden op het gebied van Appropriate Dispute Resolution, ligt de focus van ons opleidingsprogramma op persoonlijke groei. Als resultaat- en mensgerichte, reflectieve professional biedt u hiermee extra waarde voor uw cliënten, opdrachtgevers of organisatie.

In traditionele geschillenbeslechting is kennis van de wet en jurisprudentie niet alleen het uitgangspunt, maar ook leidend. Volgens onze overtuiging begint alles met inzicht in de essentie van een conflict en de zoektocht naar de spreekwoordelijke angel die er eerst uit moet, om het beste resultaat te bereiken. Appropriate Dispute Resolution (ADR) zet de conflictpartners en hun wederzijdse belangen centraal. In plaats van vervreemding en verharding ontstaat er bewustwording die de weg vrijmaakt voor blijvende win-win oplossingen.

Win effectieve oplossingen

Conflictoplossing zonder tussenkomst van de rechter wint snel terrein. Om de zwaar overbelaste rechterlijke macht te ontzien, ligt er nu ook een wetsvoorstel ter tafel om mediation te bevorderen en wettelijk te verankeren. De voordelen ten opzichte van een juridische procedure zijn evident: het is kostenefficiënt, het bespaart tijd en de conflictpartners worden deskundigen van hun eigen conflict. Dat schept ruimte voor creatieve oplossingen en het levert kwalitatieve resultaten op. En niet onbelangrijk: de relatie wordt in geen geval onnodig beschadigd.

Win toegevoegde waarde

Bij iedere vorm van conflictoplossing is kennis van en inzicht in psychologie en onderhandelingstechniek minstens zo belangrijk als die van het recht en juridische processen. Of u nu advocaat bent, HR-adviseur, bestuurder of organisatieadviseur; met de opgedane kennis van – en ervaring met – alternatieve conflictoplossingmethoden en onderhandelingsopties (mediation, bindend advies, arbitrage of een zogenaamde hybrid) voegt u waarde toe aan uw cliënten, opdrachtgevers of organisatie.

Win excellentie

Wij leiden rechters, advocaten, juristen, bestuurders en managers met minimaal vijf jaar werkervaring op tot krachtige, reflecterende conflictbemiddelaars. Dit doen we door hen te âempowerenâ met ADR-methodes waarbij de focus ligt op engagement, leiderschap en persoonlijke ontwikkeling. Door de inzet van onze toptrainers en het bieden van een uitstekend opleidingspakket en innovatieve opleidingsmethodes, behoren deze professionals straks tot de beste in hun vak!

7_1.simc-kennisnetwerk8_1.logo-ssr-kennisnetwerk
294_1.istock-6112145221

De rechter als bemiddelaar

Wie naar de rechter stapt, wil zijn gelijk halen. Maar het komt ook voor dat mensen bereid zijn elkaar tegemoet te komen. De Rechtbank Amsterdam organiseert voor hen speciale zittingen, die gericht zijn op het vinden van een oplossing ("GOO"). Rechters merken dat daar steeds meer behoefte aan is. Het ADR Instituut is zeer nauw betrokken geweest bij deze ontwikkeling en heeft diverse rechters getraind in deze manier van zitting houden. Voor meer informatie klik op "lees verder" en download het volledige artikel.

1_1.adr_coruz_coskun_301014_0013-lr

"De oplossing van elk conflict vind je als je met de partijen achter het conflict kunt kijken."