• 2_1.adr_260914_0477-toegevoegde-waarde-lr2_1.adr_260914_0477-toegevoegde-waarde-lr

  ADR schept ruimte voor creatieve oplossingen en levert kwalitatief resultaat.

  BEYOND LAW

  WIN
  Meerwaarde voor uw cliënt

 • 6_1.adr_260914_0457-excellentie-lr6_1.adr_260914_0457-excellentie-lr

  ADR schept ruimte voor creatieve oplossingen en levert kwalitatief resultaat.

  BEYOND LAW

  WIN
  EXCELLENTIE

 • 1_1.adr_260914_0388-b-effectieve-oplossingen-lr1_1.adr_260914_0388-b-effectieve-oplossingen-lr

  ADR schept ruimte voor creatieve oplossingen en levert kwalitatief resultaat.

  BEYOND LAW

  Win
  Effectieve oplossingen

Opleidingen

Met de beroepsopleiding tot Legal Mediator van het ADR Instituut kiest u voor een brede opleiding waarin u wordt geschoold in onderhandelen, mediation en partijbegeleiding. Naast theorie en het aanleren van praktische vaardigheden besteden wij veel aandacht aan de ontwikkeling van uw attitude in het omgaan met conflicten.

Trainingen

Naast de opleiding tot Legal Mediator biedt het ADR Instituut diverse trainingen aan voor onder andere mediators (specialisatieopleidingen en Permanente Educatie), advocaten en bedrijfjuristen. Daarnaast verzorgen wij regelmatig maatwerk incompany trainingen.

“Buiten de juridische arena is veel terrein te winnen”

Bouwe Morrema projectleider mediation

Masterclasses

Het ADR Instituut verzorgt Masterclasses in uiteenlopende onderwerpen. Deze zijn interessant voor diegenen die zich in korte tijd willen verdiepen in een specifiek onderwerp en beslaan meestal een dagdeel. De Masterclasses worden verzorgt door een deskundige op het betreffende terrein.

Wetsontwerp "Wet Bevordering Mediation" in consultatie

16_1.rechtbank-hamer

Het Ministerie van Veiligheid en Justitie heeft op 13 juli jl. bekendgemaakt dat het wetsontwerp van de “Wet Bevordering Medation” in consultatie is gegaan. lees meer..

Intervisie

Van je collega’s moet je het hebben…intervisie!

Intervisie is een manier om met collega’s of vakgenoten te leren van vragen, problemen en successen uit de dagelijkse werkpraktijk.

102_1.adr_jasper_croonen_s0a5354-b

Jasper Croonen

Onze mensen


5_1.adr_bouwe_morrema_041114_0028-b-lr

“Buiten de juridische arena is veel terrein te winnen”

Gehinderd door juridische kennis

Om juridische procedures te voorkomen wil de initiatiefwet van Van der Steur het gebruik van mediation bevorderen. Dat juicht iedereen toe. Ook veel rechters. Want – zo hoor ik terug – het frustrerende van hun werk is dat als rechters een uitspraak hebben gedaan, het geschil wel is beslecht, maar het onderliggende conflict suddert. Met mediation hoeft er geen geschil te worden beslecht. Het is de taak en de rol van de mediator dat hij het conflict helder op tafel krijgt en een oplossing faciliteert. Hoezo heb je daar juridische kennis voor nodig?