• 2_1.adr_260914_0477-toegevoegde-waarde-lr2_1.adr_260914_0477-toegevoegde-waarde-lr

  ADR schept ruimte voor creatieve oplossingen en levert kwalitatief resultaat.

  BEYOND LAW

  WIN
  Meerwaarde voor uw cliënt

 • 6_1.adr_260914_0457-excellentie-lr6_1.adr_260914_0457-excellentie-lr

  ADR schept ruimte voor creatieve oplossingen en levert kwalitatief resultaat.

  BEYOND LAW

  WIN
  EXCELLENTIE

 • 1_1.adr_260914_0388-b-effectieve-oplossingen-lr1_1.adr_260914_0388-b-effectieve-oplossingen-lr

  ADR schept ruimte voor creatieve oplossingen en levert kwalitatief resultaat.

  BEYOND LAW

  Win
  Effectieve oplossingen

Opleidingen

Met de beroepsopleiding tot Legal Mediator van het ADR Instituut kiest u voor een brede opleiding waarin u wordt geschoold in onderhandelen, mediation en partijbegeleiding. Naast theorie en het aanleren van praktische vaardigheden besteden wij veel aandacht aan de ontwikkeling van uw attitude in het omgaan met conflicten.

Trainingen

Naast de opleiding tot Legal Mediator biedt het ADR Instituut diverse trainingen aan voor o.a. mediators (specialisatieopleidingen en Permanente Educatie), advocaten en bedrijfjuristen. Daarnaast verzorgen wij regelmatig incompany trainingen. Op deze pagina vindt u hier meer informatie over.

“De oplossing van elk conflict vind je als je met de partijen achter het conflict kunt kijken.”

Coskun Çörüz directeur

Masterclasses

Het ADR Instituut verzorgt Masterclasses in uiteenlopende onderwerpen. Deze zijn interessant voor diegenen die zich in korte tijd willen verdiepen in specifiek onderwerp en beslaan meestal een dagdeel. De Masterclasses worden verzorgt door een deskundige op het betreffende terrein.

Masterclass Familie-Dynamiek

6_1.else

Else-Marie van den Eerenbeemt geeft inzicht in de effecten van het familie-erfgoed op het persoonlijk leven en de beroepsuitoefening lees meer..

Intervisie

Van je collega’s moet je het hebben…intervisie!

Intervisie is een manier om met collega’s of vakgenoten te leren van vragen, problemen en successen uit de dagelijkse werkpraktijk.

85_1.adr_ilona_peek_081015_s0a0554-b

Ilona Peek

Onze mensen


5_1.adr_bouwe_morrema_041114_0028-b-lr

“Buiten de juridische arena is veel terrein te winnen”

244_1.linda-nertsch

Linda Netsch (Harvard Law School) bij ADR-Instituut

Maandag 11 en dinsdag 12 mei verzorgde Linda Netsch de verdiepingstraining onderhandelen (Harvard methode). Deze tweedaagse training is onderdeel van de Beroepsopleiding tot ADR-specialist/legal mediator. Onderhandelen is een van de vormen van ADR (Alternative Dispute Resolution)en in de Beroepsopleiding worden 4 dagen besteed aan dit onderdeel. Mediators worden geacht heel goed in staat te zijn om ook de fase van het zoeken naar oplossingen (onderhandelfase) goed te kunnen begeleiden. Gedegen kennis van het proces van onderhandelen is daarvoor een voorwaarde.