• 1_1.adr_260914_0388-b-effectieve-oplossingen-lr1_1.adr_260914_0388-b-effectieve-oplossingen-lr

  ADR schept ruimte voor creatieve oplossingen en levert kwalitatief resultaat.

  BEYOND LAW

  Win
  Effectieve oplossingen

 • 2_1.adr_260914_0477-toegevoegde-waarde-lr2_1.adr_260914_0477-toegevoegde-waarde-lr

  ADR schept ruimte voor creatieve oplossingen en levert kwalitatief resultaat.

  BEYOND LAW

  WIN
  Meerwaarde voor uw cliënt

 • 6_1.adr_260914_0457-excellentie-lr6_1.adr_260914_0457-excellentie-lr

  ADR schept ruimte voor creatieve oplossingen en levert kwalitatief resultaat.

  BEYOND LAW

  WIN
  EXCELLENTIE

Opleidingen

Met de beroepsopleiding tot Legal Mediator van het ADR Instituut kiest u voor een brede opleiding waarin u wordt geschoold in onderhandelen, mediation en partijbegeleiding. Naast theorie en het aanleren van praktische vaardigheden besteden wij veel aandacht aan de ontwikkeling van uw attitude in het omgaan met conflicten.

Trainingen

Naast de opleiding tot Legal Mediator biedt het ADR Instituut diverse trainingen aan voor o.a. mediators (specialisatieopleidingen en Permanente Educatie), advocaten en bedrijfjuristen. Daarnaast verzorgen wij regelmatig incompany trainingen. Op deze pagina vindt u hier meer informatie over.

“Buiten de juridische arena is veel terrein te winnen”

Bouwe Morrema projectleider mediation

Masterclasses

Het ADR Instituut verzorgt Masterclasses in uiteenlopende onderwerpen. Deze zijn interessant voor diegenen die zich in korte tijd willen verdiepen in specifiek onderwerp en beslaan meestal een dagdeel. De Masterclasses worden verzorgt door een deskundige op het betreffende terrein.

Harvard Onderhandelen: Basis voor juristen

11_1.adr_260914_0048-lr

Op 15 en 16 oktober start er weer een training Harvard Onderhandelen Basis voor juristen. Docenten mr. Maarten Bakker en mr. Maud Berg leren u de vaardigheden van het Onderhandelen volgens de Harvard Methode. Of we nu onderhandelen voor onszelf, voor anderen of voor een bepaald doel. lees meer..

Intervisie

Van je collega’s moet je het hebben…intervisie!

Intervisie is een manier om met collega’s of vakgenoten te leren van vragen, problemen en successen uit de dagelijkse werkpraktijk.

31_1.20141104__mg_1811-b

Dick Allewijn

"Alle toptennissers hebben een eigen stijl, toch zijn ze allemaal begonnen met het aanleren van de basistechnieken" Dick Allewijn, al meer dan 10 jaar trainer bij het ADR-instituut, meestal in de mediationopleiding, maar onder andere ook in de masteropleiding "Overheid".

Onze mensen


5_1.adr_bouwe_morrema_041114_0028-b-lr

“Buiten de juridische arena is veel terrein te winnen”

244_1.linda-nertsch

Linda Netsch (Harvard Law School) bij ADR-Instituut

Maandag 11 en dinsdag 12 mei verzorgde Linda Netsch de verdiepingstraining onderhandelen (Harvard methode). Deze tweedaagse training is onderdeel van de Beroepsopleiding tot ADR-specialist/legal mediator. Onderhandelen is een van de vormen van ADR (Alternative Dispute Resolution)en in de Beroepsopleiding worden 4 dagen besteed aan dit onderdeel. Mediators worden geacht heel goed in staat te zijn om ook de fase van het zoeken naar oplossingen (onderhandelfase) goed te kunnen begeleiden. Gedegen kennis van het proces van onderhandelen is daarvoor een voorwaarde.